Грузинският тенисист Николоз Басилашвили, който бе задържан по обвинение в

...
Грузинският тенисист Николоз Басилашвили, който бе задържан по обвинение в
Коментари Харесай

Пуснаха от ареста грузински тенисист, обвинен в побой над бившата си жена

Грузинският тенисист Николоз Басилашвили, който бе арестуван по обвиняване в побой над някогашната си брачна половинка, е освободен след заплащането на гаранция в размер на 100 хиляди лари (около 31 хиляди долара). Гаранцията беше избрана от съда 24 часа след задържането му, а новината заяви юристът му Малхаз Салакая пред организация ТАСС.

" Семейството на Баливашвили заплати гаранцията и надлежно по-късно той към този момент напусна ареста в полицията ", сподели Салакая.

В същото време фамилията на спортиста популяризира изказване, в което изрично отхвърля обвиняванията, че тенисистът е пребивал някогашната си брачна половинка Нели Дорокашвили.

" С цялостната си отговорност заявяваме, че информацията за принуждение не дава отговор на действителността. И няма никакви улики, които потвърждават нещо сходно. Това не е първи случай, когато някогашната брачна половинка на Николоз - Нели Дорокашвили, се пробва да нанесе честен, финансов ущърб и накърняване на репутацията, както на него, по този начин и на фамилията му ", се споделя в изказването.

Предварителното чуване на материалите по делото за домашно принуждение е планувано за 16 юли.

Генералната прокуратура на Грузия в неделя заяви за задържането на Басилашвили за побой и оскърбление в наличието на детето. По данни на следствения орган, случаят е станал в региона на Тбилиси, който се споделя Авчала. Срещу Николоз е отворено углавно дело по параграф " Насилие в фамилията в наличието на малолетен член на същото семейство ". Наказанието при доказване на сходно проявяване е обществено-полезен труд за период от 200 до 400 часа, само че може да бъде лишен от независимост сред 1 и три години.

Николоз Басилашвили сега е на 27-о място в международната класация.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР