Грузинският парламент спря днес работа за четири часа заради зловонна

...
Грузинският парламент спря днес работа за четири часа заради зловонна
Коментари Харесай

Грузинският парламент спря работа за четири часа заради отровно вещество

Грузинският парламент спря през днешния ден работа за четири часа поради зловонна течност, излята в парламентарната зала, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Председателят на Народното събрание Арчил Талаквадзе назова случая " химическа офанзива ".

Протестно придвижване на жители съобщи, че е внесло в залата на Народното събрание дезинфекционен препарат за да прекъсне работата на депутатите преди гласуването за назначение на съдии във Върховния съд, които съгласно опозицията са последователи на държавното управление.

На част от депутатите им прилоша, откакто вдишаха изпаренията. Инцидентът обаче не докара до никакви съществени провали върху здравето на народните представители.

" Искахме да покажем, че нашият парламент вони ", сподели Нодар Рухадзе, водач на придвижването #Shame (Позор), което поддържа стачкуващите, настояващи за прекосяване към напълно пропорционална изборна система в Грузия. Промяната бе планувана за 2024 година, само че опозицията упорства тя да бъде приложена на процедура по-рано.

В последна сметка, след обновяване на парламентарната работа, депутатите утвърдиха 14 от 20-те претенденти за членове на Върховния съд.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР