Грузинската служба за държавна сигурност каза днес, че планирани протести

...
Грузинската служба за държавна сигурност каза днес, че планирани протести
Коментари Харесай

Грузинската държавна сигурност обвини Саакашвили в опит за преврат |

Грузинската работа за държавна сигурност сподели през днешния ден, че планувани митинги на опозицията са част от скрит план за прелом, умислен и ръководен от вкарания в пандиза някогашен президент Михаил Саакашвили, предадоха Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Това изказване може да породи напрежение сред силите за сигурност и поддръжниците на опозицията, които имат намерение да излязат на митинг по-късно през днешния ден пред пандиза в град Рустави, югоизточно от столицата, където се намира Саакашвили.

" Организаторите на митингите имат намерение да блокират държавни здания ", сподели представител на една от службите за държавна сигурност, представен от ТАСС. " Тези дейности, чиято цел е да бъде принудително завладяна властта, са планувани от наказания Михаил Саакашвили от пандиза ", продължи той.

Според юристите на 53-годишния Саакашвили той води гладна стачка от повече от месец. Нито той, нито юристите му към момента не са коментирали известието.

Саакашвили излежава присъда от шест години, откакто бе наказан задочно през 2018 година по обвинявания в корист с власт и укриване на доказателства, до момента в който е бил президент. Той отхвърля обвиняванията и твърди, че те са политически стимулирани.

Саакашвили беше отпред на " Революцията на розите " през 2003 година, която смъкна от власт водач Едуард Шеварднадзе. Саакашвили беше президент от 2004 година до 2013 година, когато напусна страната и направи политическа кариера в Украйна. Той беше задържан на 1 октомври, откакто се върна в Грузия в навечерието на локални избори. Тогава той твърдеше, че е на задача да сплоти опозицията и да избави страната.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР