Грузинската президентка Саломе Зурабишвили нарече Русия враг и окупатор и

...
Грузинската президентка Саломе Зурабишвили нарече Русия враг и окупатор и
Коментари Харесай

Президентката на Грузия прекъсна посещението си в Беларус и обвини Русия за размириците

Грузинската президентка Саломе Зурабишвили назова Русия " зложелател и окупатор " и съобщи, че съветска пета колона стои зад размириците, които съгласно нея може да разделят страната, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Зурабишвили направи това изказване нощес, откакто в грузинската столица Тбилиси се разиграха подиуми на принуждение. Полицията употребява сълзотворен газ и гумени патрони, с цел да попречи на тълпите да щурмуват постройката на Народното събрание. По последни данни на управляващите 240 души са били ранени по време на митингите, като над 110 са в лечебни заведения.
Протестите бяха подбудени от аудиенция на делегация от Русия. Демонстрантите стачкуваха, откакто съветски народен представител седна в стола на ръководителя на Народното събрание.

Руското въздействие остава политически сензитивна тематика в Грузия. През 2008 година дребната страна води и загуби къса война против Русия. Оттогава Москва и Тбилиси нямат дипломатически връзки, а съветската страна призна независимостта на две разколнически грузински републики - Южна Осетия и Абхазия, където са ситуирани съветски войски.

Зурабишвили прекъсна през днешния ден визитата си в Беларус, както сподели, с цел да бъде дружно с грузинския народ в напрегнатата обстановка, съобщи ТАСС.

На среща с беларуския президент Александър Лукашенко тя му благодари, че е отделил време да се срещне с нея и му пожела сполучливо осъществяване на Европейските игри.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР