Групово изкарване на коронавируса преди началото на сезона във Формула

...
Групово изкарване на коронавируса преди началото на сезона във Формула
Коментари Харесай

Изкарайте коронавируса, преди сезонът да започне: съветът на "Ред бул" към пилотите

Групово изкарване на ковид преди началото на сезона във Формула 1. Подобна концепция даде съветникът в " Ред бул " лекар Хелмут Марко. Австриецът, който е прочут с крайните си отзиви, е обяснил пред управлението на тима, че това може да донесе преимущество, когато надпреварите бъдат възобновени.

Марко е предложил Макс Верстапен и Алекс Албън, които са водачи на отбора във Формула 1, да не бъдат изолирани, а да бъдат по-често измежду хора. Идеята му е била отхвърлена изрично.

" В цялата стратегия на " Ред бул " имаме четирима водачи във Формула 1 (включва и тези на " Алфа таури " ) и към 10 в поддържащите шампионати. Ако сезонът стартира през лятото и има 15-18 старта, натоварването ще е огромно. Затова, в случай че водачите изкарат вируса в този момент, те ще имат преимущество пред другите по-късно ", сподели Марко пред ORF.

" Всички те са здрави, млади мъже в добра форма и не би трябвало да имат затруднения. "

Според Марко звездата на " биковете " Макс Верстапен се тормозил изключително доста да не се болести и се е изолирал в дома си.

Сезонът във Формула 1 трябваше да стартира на 15 март в Австралия, само че стартът беше отсрочен. Впоследствие всички съревнования до юни бяха анулирани. В последните дни се появи и концепция за суперсезон, който да продължи до януари.

Какъв е финансовият капан пред Формула 1 четете тук.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Формула 1 (575)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР