Груповият лов за дива свиня и местен дребен дивеч се

...
Груповият лов за дива свиня и местен дребен дивеч се
Коментари Харесай

В събота се открива груповият лов на дива свиня

Груповият лов за дива свиня и локален малък дивеч се открива тази събота, 1 октомври. Ловният сезон ще продължи до втората неделя на месец януари 2023 година

В изборния ден – 2 октомври 2022 година, няма да се утвърждават графици за групово ловуване, припомнят от Министерство на земеделието.

Индивидуалното и групово ловуване на малък локален и водоплаващ дивеч се прави в събота, неделя и в дните, оповестени за публични празници. След 1 януари на водоплаващ дивеч може да се ловува и в сряда. Извършва се единствено денем – един час преди изгрева и един час след залеза на слънцето.

Разрешителното за самостоятелен лов на мигриращ и водоплаващ дивеч се издава за период един месец, като за фазан, яребица и кеклик то е с закрепени дати на ловния излет, според одобрен график.

Във връзка с предварителната защита за ограничение разпространяването на заболяването Африканска чума по свинете, ловът ще се организира при прецизно осъществяване на ограничения за биосигурност и стерилизация.

Забранено е потреблението на електрически звуковъзпроизвеждащи устройства, живи птици за стръв, също по този начин ловни хрътки и други неразрешени средства и способи за ловуване.

Министерството на земеделието и Изпълнителна организация по горите пожелават на всички ловци наслука и приканват към прецизно съблюдаване на нормативната уредба и разпоредбите за сигурност по време на ловния сезон.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР