Груповата фаза на Европейското първенство по футбол за жени вече

...
Груповата фаза на Европейското първенство по футбол за жени вече
Коментари Харесай

Гледайте по БНТ 3: Испания - Дания, мач от Евро 2022 за жени

Груповата фаза на Европейското състезание по футбол за дами към този момент е в решителната си фаза, а довечера тимовете на Испания и Дания ще дефинират още един четвъртфиналист в шампионата.

Двата отбора се срещат в мач от група В, а залогът е място измежду най-хубавите осем на Евро 2022 за дами.

Мачът е довечера (16 юли) от 22.00 часа и ще бъде излъчен онлайн в ефира на Българска национална телевизия 3.

До този миг и двата тима записаха по една победа и по една загуба в шампионата, като надиграха новобранеца в групата Финландия, само че пък позволиха провали от състава на Германия.

По този метод дуелът в Брентфорд довечера се трансформира в наложителен и за двата тима, в случай че желаят да запазят възможностите си за положително показване в конкуренцията.

Наградата за спечелилия пък ще бъде мач в четвъртфиналите против домакина Англия, който до този миг е непогрешим в шампионата с три победи и голова разлика 14-0.

Испанките, които са измежду любимците за спечелването на купата несъмнено не изживяват най-хубавия си шампионат, като дни преди старта на шампионата изгубиха огромната си звезда и носителка на " Златната топка " Алексия Путеяс.

Датчанките пък са решени да поднесат изненада и да изхвърлят " Ла Фурия " от шампионата. На последното Европейско състезание " Червения динамит " доближи до финала, където обаче отстъпи с 2:4 на Нидерландия.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:

Instagram:

Фейсбук:

LinkedIn:

TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР