Груповата фаза на чисто новата отборна смесена надпревара - United

...
Груповата фаза на чисто новата отборна смесена надпревара - United
Коментари Харесай

Швьонтек бе безпощадна срещу сензацията от РГ и изравни резултата между Полша и Италия

Груповата фаза на чисто новата отборна смесена конкуренция - United Cup, към този момент е част от историята на шампионата, откакто в продължение на близо седмица време 18 страни си оспорваха челните позиции в своите потоци, само че в последна сметка единствено шест отбора продължиха напред към градските финали. По още авансово направената скица от жребия, в Бризбейн, след успехите в своите групи, трябваше да се изправят между тях селекциите на Италия и посочените като прикрит любимец за трофея Полша.

Съревнованието сред двете страни беше намерено в ранните часове на днешния ден с борбата на вторите ракети при мъжете, която, както значително се предвиждаше, се оказа извънредно неинтригуваща и Лоренцо Музети нанесе разгромно проваляне на международния номер 260 Даниел Михалски за единствено 57 минути игра - 6:1 6:1. Италианецът с този си триумф донесе летящ старт на своята татковина в генералния конфликт, извеждайки я напред с 1:0, само че занапред предстоеше на корта в Pat Rafter Arena да излезе огромният коз в тима на Полша.

Четвърт час след триумфа на двукратния АТР първенец настана време за конфликта сред първите ракети при дамите, което означаваше единствено едно - международната номер едно Ига Швьонтек ще направи всичко по силите си, с цел да възвърне равенството, непроменяемо се случва до този миг в шампионата. От другата страна на мрежата за " Скуадра адзура " беше полуфиналистката и сензация от Ролан Гарос - Мартина Тревизан, но това по всичко личеше, че по никакъв начин не трогна полякинята, която се разправи с 27-ата в света за час и 52 минути на корта - 6:2 6:4. По този метод срещите от дневната сесия на съревнованието сред Полша и Италия завършиха, само че по-късно в хода на днешния ден ни следва да гледаме още два мача на сингъл и възможен съдбоносен дуел на смесени двойки.

Световната номер едно се погрижи още в дебютните минути на конфликта да покаже, че тя ще диктува събитията и постоянно навлизаше във вътрешността в полето си, с цел да приключва офанзивите си по печеливш метод. В това време левичарката се затрудняваше извънредно доста с нелеката за никому задача да се надиграва от главната линия против 3-кратната носителка на " мейджър " титли, като в доста от случаите високотемповите замени приключваха след топка в навън от ракетата на италианката, което докара до два пробива задатък в актива на Швьонтек, към който тя причисли и откриващия сет.

Във втората част статуквото що се отнася до съотношението на силите остана непроменено, като фаворитката все по този начин безапелационно постановяваше своята воля, усещайки колебливостта в дейностите на Тревизан на начален удар, от която се възползва и без време се снабди с преднина от два пробива при 3:0. В този миг, когато всичко към този момент изглеждаше изцяло предрешено, сензацията от Ролан Гарос, напълно напусната от обзелото я напрежение, стартира да намира отговор на проблемите си, като пласира серия от уинъри, с цел да осъществя рибрейк, който затвърди, оцелявайки в маратонски 10-минутен гейм на лично подаване. Частичният напредък в представянето на международната номер 27 обаче надалеч не се оказа причина за терзание у трикратната шампионка от Шлема, която въпреки и след това да пропусна куп брейкболи, остана безупречна на сервис, отрязвайки три благоприятни условия за пробив в десетия гейм, и постави точка на разногласието.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР