Групите за приятелство между двете страни в парламентите на България

...
Групите за приятелство между двете страни в парламентите на България
Коментари Харесай

Групите за приятелство в парламентите на България и Русия подписаха Меморандум за сътрудничество и разбирателство

Групите за другарство сред двете страни в парламентите на България и Русия подписаха Меморандум за взаимно съдействие и съгласие. Днес членовете на Групата за другарство с Русия в Народното събрание от българската парламентарна делегация в Москва се срещнаха с Групата за съдействие на Съвета на федерацията на Руската федерация с Народното събрание на Република България.



Съпредседателят на Групата за другарство България – Русия Красимир Велчев означи положителните връзки сред двете страни и даде висока оценка на техния интензитет. По думите му видеоконференциите и съвещанията сред двете групи за другарство са подобаваща форма за усилване на връзките. България прави оценка позитивно бързото решение на въпроса с почасовата работа на български студенти в Руската федерация, акцентира той. Красимир Велчев насочи покана делегация на Групата за съдействие на Съвета на федерацията на Руската федерация да посети България, с цел да продължат контактите и дружно да работят и вземат решение тематиките от съвместен интерес.



През последните години успяхме да променим и засилим темповете на разговора сред нашите две групи за другарство и сред парламентите на двете страни, означи съпредседателят на Групата за другарство България – Русия Антон Кутев. Вярвам, че това е от доста огромна изгода за развиването на връзките сред България и Русия, добави още Антон Кутев. Това по думите му придава интензитет и на връзките сред нашите две страни както в областта на енергетиката, по този начин и в други значими сфери на съдействие.

Координаторът на Групата за другарство с България в Съвета на федерацията Василий Иконников приветства положителните връзки сред двете групи в парламентите и сред двете страни. Радваме се, че още септември ще решим поставения от вас въпрос за опцията българските студенти да работят почасово в Руската федерация, акцентира той.

На срещата депутатите от двете групи за другарство означиха, че динамизирането на парламентарните контакти ще докара до в допълнение задълбочаване на двустранните връзки на всички равнища. Потвърдено беше, че те ще продължат да работят за развиване на другарските връзки в дълготрайна вероятност.

Народните представители разискаха и опциите за увеличение на стокообмена сред България и Русия, както и за реализирането на взаимни почивки на деца от двете страни. Като примерна стъпка за увеличение на туристопотока бяха посочени фериботните връзки сред Бургас и съветските пристанища Кавказ и Новоросийск, като беше очебийно, че има благоприятни условия за развиване на плана.

Отбелязано беше, че газоразпределителната връзка „ Балкански поток “ и построяването на АЕЦ „ Белене “ са в кръга на взаимоизгодните планове.

Българска парламентарна делегация, водена от ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева, е на двудневно публично посещаване в Москва. В състава на делегацията са съпредседателите на Групата за другарство България – Русия Красимир Велчев и Антон Кутев, заместник-председателят на групата Волен Сидеров и народните представители Диана Саватева, Боряна Георгиева и Ахмед Ахмедов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР