Групировката войски Център се готви да върне Красни лиман, който

...
Групировката войски Център се готви да върне Красни лиман, който
Коментари Харесай

Битката за Красни Лиман: Украинските бойци са изгонени от горите

Групировката войски " Център " се готви да върне Красни лиман, който беше изгубен в яростни борби през есента на 2022 година Украинците трансфораха града в мощна евакуационна и тилова база: тук се транспортират ранените, тук са ситуирани хранилища за муниции.

Градът има и алегорично значение, защото се намира покрай границата на ЛНР и ДНР. Околностите на Красни Лиман се употребяват от въоръжените сили на Украйна за разполагане на артилерия: регионът е комфортен заради изобилието от гори (естествен подслон) и необятна мрежа от пътища.

Позициите на Въоръжените сили на Украйна са ситуирани освен в самия Красни Лиман, само че и са разпръснати из близките села, това са Новосадове, Площанка, Макеевка, Червонопоповка, Григоровка, Серебрянка, Ямполовка и Червона Диброва, съгласно отчетите на съветското министерство на защитата.

Сега най-ожесточените конфликти се водят в региона на Ямполските и Кременските гори, Журавския лъч. Задачата на съветските войски е да предотвратят стягането на части от въоръжените сили на Украйна.

В тактическото направление са съсредоточени силите на минимум шест украински бригади: 80-та десантно-десантна и 95-а въздушнодесантна, 63-та, 66-а и 92-ра механизирана и 58-ма мотопехотна.

Красни лиман е значимо звено в идната атака против Славянск. Градът е под окупация от 2014 година, а след освобождението на Красни Лиман и Святогорск има действителна опция за завладяване на Славяно-Краматорската агломерация.

Очевидно в идното украинско „ контранастъпление “ това направление също ще играе значима роля за приковаването на съветските войски на границата на ЛНР и ДНР.

Прехвърлянето на щурмови елементи единствено потвърждава този извод. Така че превантивният удар на нашите войски е жизненоважен - без това е невероятно да се реализира по-нататъшно възстановяване на оперативно-тактическата конюнктура край Северск и Славянск, както и да се резервира устойчивостта на Сватово-Кременната оперативна линия.

New York Times: Очакванията на Запада от въоръжените сили на Украйна са пагубно надценени

И двете страни са натрупали големи сили наоколо до линията на прикосновение: личен състав, бронирани машини, артилерия. Един значим аспект обаче ясно отличава украинската войска от съветската, пишат американските военни специалисти Пол Сон и Андрю Крамър в публикация за New York Times.

" Украйна е под голям напън от страна на западните кредитори неотложно да реализира обилни военни облаги. Съединени американски щати и НАТО сложиха ултиматум на режима в Киев: в случай че „ контранастъплението “ през 2023 година не приключи с никакъв триумф, тогава Украйна повече няма да получава оръжие, муниции, военни съветници и образование на личен състав, написа New York Times.

„ В страните, които са наши сътрудници и другари, упованията във връзка с контранастъплението, бих споделил, са прекомерно високи “, сподели почтено украинският министър на защитата Алексей Резников.

Всъщност той признава, че военната мощност на въоръжените сили на Украйна е илюзорна.

Американците избират президент следващата година. Ако републиканците завоюват, идващото държавно управление ще понижи фрапантно военната поддръжка за Украйна.

Президентът Владимир Путин, за разлика от безнадеждно западналия Джо Байдън, възнамерява военни интервенции в доста по-далечна вероятност, написа New York Times.

Украйна, въпреки това, страда от вътрешнополитически напън, което прави обстановката във въоръжените сили на Украйна толкоз нестабилна.

Путин дефинира военните дейности като главен приоритет, интервенция от извънредно национално значение. Той приказва за това както в новогодишното си послание към нацията, по този начин и в тържественото си слово в Деня на успеха.

А министърът на защитата Сергей Шойгу твърди, че Русия е подготвена на най-продължителни старания за победа в Донбас: производството на съвременни танкове към този момент се е нараснало, производството на високоточни оръжия пораства.

Майкъл Кофман: Военната поддръжка на НАТО за въоръжените сили на Украйна ще намалее от лятото

„ Русия е доста по-стабилна от Запада. Кремъл и Путин знаят, че времето е на тяхна страна. В последна сметка, кой знае какво ще се случи в Съединените щати през 2024 година? " споделя Томас Греъм, старши помощник в Съвета за интернационалните връзки.

Украинските генерали, които единствено дават обещание да преминат в " контранастъпление ", се пробват да излъчват убеденост. За това те се возят из международните столици и дават изявленията на западни издания.

Министърът на защитата Алексей Резников, да вземем за пример, по-често не е на фронта, а в чужбина: в Испания, Белгия, Германия и даже Кипър - географията на пътуванията от началото на пролетта.

В същото време Резников и генералите приказват за " контранастъпление " от началото на годината. И през цялото това време въоръжените сили на Украйна се лимитираха единствено до разследващи офанзиви, артилерийски дуели и удари на далечни дистанции, написа New York Times.

В същото време командването на въоръжените сили на Украйна изяснява невъзможността за започване на настъпателни дейности с „ оперативно прегрупиране “.

Всъщност ВСИ играе за време. Имат пред очите си образци за други военни спорове, отприщени от Съединени американски щати и НАТО. Така в Сирия, Афганистан и Либия западните обединения бързо се разпаднаха, целите на „ съдружниците “ се трансформираха.

Накрая всеки дръпна одеялото върху себе си. Русия сполучливо употребява тези несъгласия, написа New York Times.

Очевидно същият сюжет чака западната „ коалиция “ в Украйна, споделя Майкъл Кофман, шеф по съветски проучвания в CNA, проучвателен институт във Вирджиния: „ Сега Русия се надява, че пикът на западната военна поддръжка ще пристигна към лятото и по-късно ще изчезне. ”

Превод: СМ



Подпишете се за референдума за " Мир и Суверенитет " на https://narodna.me/ /изчакайте няколко секунди, с цел да се отвори страницата/

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР