Групировката "Ислямска държава" публикува днес видеозапис, на който според нея

...
Групировката "Ислямска държава" публикува днес видеозапис, на който според нея
Коментари Харесай

"Ислямска държава" показа пленени руски военни

Групировката "Ислямска страна " разгласява през днешния ден видеозапис, на който съгласно нея са показани двама съветски военни, пленени от бойците й в региона на сирийския град Дейр аз Зур, където Русия оказва поддръжка на сирийската войска против джихадистите, съобщи Ройтерс.

Руското министерство на защитата отхвърля съветски военнослужещи да са били пленявани, оповестиха ТАСС и Интерфакс. Засега съветското министерство на защитата и на външните работи не са дали отговор на запитвания на Ройтерс за коментар.

На 42-секундния видеозапис, публикуван от осведомителната организация на "Ислямска страна " Амак, в помещение за малко се появяват двама мъже със сиви облекла. Единият, който е с брада, е с белезници. Другият е очевидно с охлузвания по лицето.

Ройтерс отбелязва, че към този момент не може да удостовери достоверността на записа.

Мъжът с брадата приказва на съветски, а другият мълчи, а под тях вървят надписи на арабски. Записът е с дата 3 октомври, само че няма други доказателства по кое време е бил изработен.

Говорейки пред камерата, мъжът с брадата показва името си, датата на раждане и името на родното си село в Южна Русия. После споделя: "При контраатака на "Ислямска страна " бях покорен ".

Той декларира, че е бил покорен с още един мъж, и споделя и неговото име, дата на раждане и роден окръг.

В края на предишния месец Амак заяви, че джихадистите са завладели двама руснаци по време на боеве в региона на Дейр аз Зур. Тогава съветското министерство на защитата отхвърли това изказване, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР