Групировката "Ислямска държава" порица новия министър-председател на Ирак Мустафа ал

...
Групировката "Ислямска държава" порица новия министър-председател на Ирак Мустафа ал
Коментари Харесай

ИДИЛ заклейми иракския премиер като американски агент и призова за повече нападения

Групировката "Ислямска страна " порица новия министър-председател на Ирак Мустафа ал Казими, наричайки го "американски сътрудник ", и разкритикува затварянето поради ковид на най-голямата ислямска реликва в саудитския град Мека, съобщи Асошиейтед прес.
В обръщение, което се твърди, че е прочетено от основния представител на групировката Абу Хамза ал Курайши, представителят пита за какво се затварят джамии и на хората не се разрешава да се молят в Голямата джамия в Мека, намеквайки, че мюсюлманите са недосегаеми за ковид.
Разпространението на болестта наруши обичайното ислямско поклонение, откакто в края на март Саудитска Арабия забрани на своите жители и на другите поданици на кралството да вършат дребното поклонничество в Мека. В други страни в Близкия изток бяха краткотрайно спрени и петъчните молебствия, с цел да се ограничи разпространяването на вируса.
Новият иракски министър председател, който е някогашен началник на разузнаването, подкрепян от Съединени американски щати, встъпи в служба този месец, откакто години наред играеше роля във войната против "Ислямска страна ". Групировката беше оповестена за победена в Ирак през 2017 година
Ал Казими продължава да е "мечът на разузнаването ", ориентиран към главите на мюсюлманите, съобщи Ал Курайши и прикани бойците на "Ислямска страна " да правят ежедневни набези в Сирия, Ирак и други страни.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР