Групировката „Ислямска държава” е загубила 95% от териториите, които завладя

...
Групировката „Ислямска държава” е загубила 95% от териториите, които завладя
Коментари Харесай

„Ислямска държава” загубила 95% от „халифата” си от 2014 г.

Групировката „ Ислямска държава” е изгубила 95% от териториите, които завладя през 2014 година в Сирия и Ирак, заяви водената от Съединени американски щати антиджихадистка коалиция след среща в Йордания, съобщи Франс прес.

През 2014 година ИД завзе близо половината Сирия и съвсем една трета от Ирак и разгласи „ халифат” на тази територия.

„ Над 7,5 млн. души към този момент са освободени от контрола на ИД”, акцентира специфичният делегат към обединението Брет Макгърк.

Той също така съобщи, че потокът от задгранични бойци в Сирия „ съвсем е престанал”. По думите му Интерпол разполага с база данни от 43 хиляди имена, която разрешава на страните сътрудници да засичат и задържат бойците „ при рутинни пътни инспекции или опит за пресичане на интернационална граница”.

„ Финансите на ИД през днешния ден са в най-ниската си точка”, означи той.

„ Оказваме напън на ИД по едно и също време на терен и в киберпространството, където се борим против терористичната пропаганда”, сподели още Макгърк.

„ Има усилване на съдействието за сигурността по границите, за сигурността на въздухоплаването, за финансовите наказания и за шерването на разследваща информация, в това число, с цел да се попречи на ИД да прави набези в нашите страни”, сподели още американският представител.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР