Групи протестиращи жълти жилетки в цяла Франция отговориха язвително на

...
Групи протестиращи жълти жилетки в цяла Франция отговориха язвително на
Коментари Харесай

Жълти жилетки за речта на Макрон: Глупости, блъф, театър, капка в морето

Групи протестиращи " жълти жилетки " в цяла Франция дадоха отговор язвително на " трохите ", препоръчани от президента Еманюел Макрон в речта му по малкия екран нощес, целяща да обезсили протеста им, само че други са признали неговите старания , оповестява " Франс прес ".

" Глупости ", " блъф ", " спектакъл " и " капка в морето " са били измежду непосредствените реакции, които посрещнаха телевизионната тирада на президента, в която той разгласи нарастване на минималната заплата и редица други финансови ограничения.

 Макрон: Извънредни ограничения в стопанската система и за французите Обновена
Макрон: Извънредни ограничения в стопанската система и за французите

Осъждам насилието, само че разбирам и бедните, разгласи френският президент

На кръстовище в южния град Льо Булу към 150 " жълти жилетки " са се били събрали към високоговорител, слушайки деликатно думите на президента, преди да стартират да крещят в хор.

" Той се пробва да направи пирует , с цел да се изправи още веднъж на крайници, само че можем да забележим, че той не е искре н, че всичко е прахуляк в очите ", подчертал Жан-Марк, който е автомонтьор.

" Това е просто красива фасада , за медиите, някакви тривиални ограничения, това наподобява съвсем като провокация ", коментирал 55-годишният Тиери, който е механик на колела.

 Макрон завоюва още веднъж любовта на французите
Макрон завоюва още веднъж любовта на французите

Социални бонуси потушават митингите

" Всичко това е кино, това не са ограничения, които да се оправят с проблемите в дълбочина " , добавя Тиери и акцентира: " Ние сме в действителност гневни, връщаме се в борбата. "

По-малко от час след речта на президента, пункт за възнаграждение на тол такса на автомагистрала, идваща от Испания, е бил изцяло неподвижен.

" Може би в случай че Макрон беше изнесъл тази тирада преди три седмици, това щеше да успокои придвижването, само че в този момент е прекомерно късно ", показва 34-годишният Гаетан, един от " Жълтите зайци на Рен ", добавяйки: " За нас тази тирада е нелепост . "

 Близо €10 милиарда за ограниченията на Макрон
Близо €10 милиарда за ограниченията на Макрон

Елисейският замък овладява митингите на жълтите жилетки

В северозападната част на Франция, на кръстовище в град Льо Ман " жълти жилетки " са се събрали под затоплена шатра, с цел да гледат речта на Макрон.

" Много зле, взриви го още веднъж ", възкликна Етиен. " Дядо Коледа няма нищо в чувала си ", засмял се Юбер.

В Източна Франция, в кафе в град Комерси, към 15 " жълти жилетки " са гледали речта на Макрон, прекъсвайки речта му с иронични забележки.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР