Групи от руските сили със специално предназначение и технически персонал

...
Групи от руските сили със специално предназначение и технически персонал
Коментари Харесай

Руски спецназ е прехвърлен в сирийската провинция Идлиб

Групи от съветските сили със особено предопределение и механически личен състав за обслужване на бойната авиация пристигнали на аеродрум Абу Духур в провинция Идлиб, оповестиха международни медии. В авиобазата към този момент са трансферирани сирийски военнослужещи .

В подготвяното нахлуване с изключение на араби, ще вземат участие и съветски сили – авиация, военни съветници и спецназ. В това нахлуване нямало да вземат участие ирански военни и формирования на „ Хизбула”.

В идното нахлуване ще бъдат задействани на практика всички съединения, взели участие в разгрома на „ южния фронт” в провинциите ДЕРАА и Ел Кунейтра.

Констатирани са всеобщи напредвания на държавни войски в северозападната част на провинция Хама, където Дамаск образува мощна настъпателна формация. Прехвърлени са в северозападните региони на Хама частите на „ Силите на Тигъра”, Републиканската армия и 4-та бронетанкова дивизия. Очаква се в близко време в Хама да бъдат изпратени главните сили на 3-та, 10-а и 15-а (специална) дивизии.

Засега публично сирийският Генщаб заявява единствено планове да сътвори буферна зона в южната част на Идлиб за отбрана на провинция Хама и значимият транспортен възел град Мухрада.

Дамаск в публична информация твърди, че армията не има намерение да настъпи в провинция Идлиб и не възнамерява никакви дейности за преодоляване на античния град Маарет ен-Науман, който с изключение на с историческата си полезност е значим транспортен възел за цяла Северна Сирия.

Реалните дейности на войските на Асад сочат подготовка за огромно нахлуване в Северна Хама и по-късно в южната част на Идлиб. Официалните изказвания на сирийския Генщаб обаче са предопределени за Анкара, с цел да не бъде предизвикана към незабавна експанзия.

Превод и редакция: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР