Групата за наблюдение на демокрацията, върховенството на закона и основните

...
Групата за наблюдение на демокрацията, върховенството на закона и основните
Коментари Харесай

Евродепутатите осъждат нападението срещу главния прокурор Иван Гешев

Групата за наблюдаване на демокрацията, върховенството на закона и главните права (DRFMG) към комисията по цивилен свободи обявяви опита за ликвидиране на главния прокурор в България като нахлуване против върховенството на закона, оповестиха от Европейския парламент.

Въпреки че много остава да се обясни по отношение на точните условия на нападението, групата смята, че това нахлуване против лицето и прокуратурата е въпрос, който директно визира върховенството на закона.

" Институциите в една демократична страна би трябвало да могат да действат без заплашване ", пишат от Екологичен потенциал.

Групата приветства бързото започване на следствие на тази офанзива от страна на българските органи. Предвид сериозността, сложността и профилирания експертен опит, нужни за изясняване на събитията и идентифициране на причинителите, групата приветства настояването на българските органи за присъединяване на Европол в следствията и настоятелно приканва органите да потърсят цялата интернационална поддръжка, нужна за провеждането на бързи и транспарантни следствия.

Като част от продължаващото наблюдаване на обстановката в България, групата за наблюдаване на демокрацията, върховенството на закона и главните права ще продължи да поддържа тесни контакти с българското държавно управление.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР