Групата за наблюдение на демокрацията, върховенството на закона и основните

...
Групата за наблюдение на демокрацията, върховенството на закона и основните
Коментари Харесай

Евродепутатите осъждат нападението срещу българския главен прокурор

Групата за наблюдаване на демокрацията, върховенството на закона и главните права (DRFMG) е шокирана да научи за бомбената офанзива против основния прокурор в България на 1 май, заяви пресслужбата на Европейския парламент в България.
Всичко по тематиката: Опитът за нападение против основния прокурор Иван Гешев 77
Въпреки че остава доста да се обясни по отношение на точните условия на нападението, групата смята, че това нахлуване против лицето и прокуратурата е въпрос, който директно визира върховенството на закона. Институциите в една демократична страна би трябвало да могат да действат без заплашване.

Групата приветства бързото започване на следствие на тази офанзива от страна на българските органи.

Предвид сериозността, сложността и профилирания експертен опит, нужни за изясняване на събитията и идентифициране на причинителите, групата приветства настояването на българските органи за присъединяване на Европол в следствията и настоятелно приканва органите да потърсят цялата интернационална поддръжка, нужна за провеждането на бързи и транспарантни следствия.

Като част от продължаващото наблюдаване на обстановката в България, групата за наблюдаване на демокрацията, върховенството на закона и главните права ще продължи да поддържа тесни контакти с българското държавно управление.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР