Групата за наблюдение на демокрацията, върховенството на закона и основните

...
Групата за наблюдение на демокрацията, върховенството на закона и основните
Коментари Харесай

Комисия на ЕП ще обсъди обстановката в България

Групата за наблюдаване на демокрацията, върховенството на закона и главните права към комисията на Европейския парламент по цивилен свободи, правораздаване и вътрешни работи ще разиска през днешния ден на закрито съвещание ситуацията в България.

Това заяви пресслужбата на Екологичен потенциал.

В съвещанието ще вземат участие зам.-главният прокурор Красимира Филипова, вицепремиерът Екатерина Захариева и зам.-министърът на правораздаването Десислава Ахладова, представители на Венецианската комисия към Съвета на Европа и на групата страни против корупцията към същата институция, на Европейския стопански и обществен съвет, на Европейската комисия, представители на гражданското общество.

В известието се прецизира, че групата за наблюдаване към парламентарната комисия преглежда случаи на опасност за демокрацията, върховенството на закона и главните права, както и битката с корупцията в Европейски Съюз. Председател на групата е евродепутатът Софи инт'Велд (Обнови Европа, Холандия).

Пресслужбата на Екологичен потенциал посочи, че след съвещанието не се плануват известия на институцията за наличието на диалозите. Съществува опция след днешното съвещание политическите управления на парламентарните групи да решат да обсъдят ситуацията в нашата страна в открит спор.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР