Групата VELUX се ангажира да постигне дългосрочен въглероден неутралитет (Lifetime

...
Групата VELUX се ангажира да постигне дългосрочен въглероден неутралитет (Lifetime
Коментари Харесай

VELUX Group се ангажира да постигне дългосрочен въглероден неутралитет в партньорство с WWF

Групата VELUX се ангажира да реализира дълготраен въглероден неутралитет (Lifetime Carbon Neutral) и да компенсира историческия си въглероден отпечатък, откогато е учредена през 1941 година - общо 5,6 милиона тона CO2. Това ще бъде реализирано в съдействие с WWF и посредством горски планове, които ще се оправят с изменението на климата и ще спрат загубата на местообитания, запазвайки биологичното многообразие и подпомагайки локалния занаят. Поглеждайки към бъдещето, международният производител на покривни прозорци се ангажира фрапантно да понижи въглеродните излъчвания на своята компания и веригата си на доставки в сходство с най-амбициозния път на ограничение на повишаването на температурите с 1,5 ° C на Парижкото съглашение.

Lifetime Carbon Neutral е реформаторски нов ангажимент, иницииран от VELUX Group и създаден взаимно с WWF, с цел да поеме отговорност както за минали, по този начин и за бъдещи излъчвания на въглерод. Този новаторски ангажимент ще улови историческия въглероден отпечатък на VELUX и в това време ще резервира скъпи естествени гори и диви животни по целия свят за актуалните и бъдещите генерации.

Дейвид Бригс, основен изпълнителен шеф на VELUX Group, съобщи: " Планетата е изправена пред сериозна климатична и естествена рецесия и това изисква изключителни дейности. Според нашите полезности като компания, ние се стремим да вършим повече от постаналите компании, тъй че по тази причина разработихме дълготрайния въглероден неутралитет. Това е новаторски ангажимент, включващ 20-годишно партньорство с WWF за хващане на еквивалента на нашите исторически излъчвания на въглерод до 2041 година Също по този начин ще понижим фрапантно бъдещите си излъчвания на CO2 и ще помолим нашите снабдители да създадат същото. Надяваме се, че други компании ще бъдат въодушевени да станат „ Lifetime Carbon Neutral ", с цел да основат стабилно бъдеще за всички ".

Групата VELUX ще работи с WWF, с цел да се трансформира в безпристрастен въглерод през целия живот, като влага в планове за гори и биоразнообразие, създадени особено за VELUX през идващите 21 години. Това ще помогне да се спре загубата на местообитания, обезлесяването и деградацията на земите, застрашаващи биологичното многообразие на горските екосистеми по света, като в същото време се работи с локалните общности и те се облагодетелстват. Първите два от тези горски планове ще се проведат в Уганда и Мианмар.

В Уганда акцентът ще бъде върху възобновяване на деградирали гори, развъждането на нови гори и отбраната на останалите естествени гори посредством необятен набор от ограничения. Проектът ще отглежда дървета и в дървени имоти, други агролесовъдни системи и насаждения отвън предпазени територии, с цел да отговори на търсенето на разнообразни горски артикули и да понижи натиска върху естествените гори. Проектът в Мианмар ще работи за запазване на неповторимото биологично многообразие и горския пейзаж на град Танинтари в Мианмар, в тясно съдействие и в интерес на локалните общности.

С въздействието на климатичните и естествени рецесии, които стават все по-ясни, незабавно са нужни упоритост и дейности за създаване на по-устойчиво и стабилно бъдеще за всички. Ангажиментът на VELUX Group за въглероден безпристрастен живот е важeн образец за всички, споделя Марко Ламбертини, общоприет шеф на WWF International. Заедно се надяваме, че други организации ще бъдат въодушевени от уговорката на VELUX Lifetime Carbon Neutral и ще издигнат летвата за корпоративни климатични и естествени дейности в международен мащаб, добавя той.

Партньорството с WWF е в границите на Стратегията за стабилно развиване на VELUX Group за 2030 година, което включва ангажимент за установяване на научно обоснована цел за понижаване на излъчванията посредством самодейността " Научно обосновани цели " (Science Based Targets). За да трансформира своя бизнес, групата VELUX ще форсира вложенията в енергийна успеваемост в своите индустриални обекти, ще премине към възобновима сила и ще закупи 100% възобновима електрическа енергия, както и доста ще промени метода, по който дефинира и закупува материали.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР