Групата съветници на предстоящото заседание на Общинския съвет – София

...
Групата съветници на предстоящото заседание на Общинския съвет – София
Коментари Харесай

БСП ще гласува против приватизацията на ”Общинска банка”

Групата съветници на идното съвещание на Общинския съвет – София ще гласоподава против приватизацията “.

Това съобщи ръководителят на БСП-София Калоян Паргов пред публицисти в Народното събрание.

Той акцентира, че има единствено един явил се участник и ползата на жителите няма да бъде предпазен.

„ Г-жа Фандъкова нееднократно е заявявала, че е за конкурсно начало с повече претенденти “, разяснява Паргов и предложи процедурата да бъде спряна и оповестена още веднъж.

Проф. Гечев: Възможно е купувачите на банката да са близки до властта

„ Тази договорка е извънредно значима. С придобиването на банката купувачите получат подготвена банка с лиценз и тя може да стане огромна банка, която освен да оперира на софийския пазар, само че и да се намеси в първите няколко банки, контролиращи банковата система на България “, съобщи националният представител проф. Румен Гечев.

„ Не сме сигурни кои са купувачите. Фирмата, която кандидатства е посредническа – зад нея има стотици вложители, които не знаем кои са “, добави той.

Според него е прекомерно допустимо зад тези хора да стоят физически и юридически лица, които не са доста надалеч от властта.

„ Ще създадем питания към управлението на Българска народна банка – длъжни са да ревизират кой стои зад тези купувачи “.

Дир. бг напомня, че по-рано през днешния ден от Българска социалистическа партия попитаха Българска народна банка, Комисията за отбрана от конкуренцията /КЗК/, Агенция за приватизация и следприватизационен надзор /АПСК/ за основни приватизационни покупко-продажби. Сред сдруженията, за които са подадени заявки за достъп до информация, са: "СИБАНК "; "Пампорово " АД; "Булгартабак - холдинг "; "Българска телекомуникационна компания "; "Химко " АД; "Кремиковци " АД и електроразпределителни сдружения.

Българска социалистическа партия се разгласи и против повишение на цената на водата.

„ Позицията на Българска социалистическа партия от 99-та година е неизменима против грабителската концесия на „ Софийска вода “. За повторно тази година ни се предлага повишение на цената на водата против обещания за вложения, откакто една трета от София е без канализация, качеството на водата е на ниско ниво към момента, загубите на водата са към 50%, а това е ангажимент на концесионера “, сподели Паргов.

Според него това нарастване не е обосновано.

Калоян Паргов прикани всички да се включат в проведения от Българска социалистическа партия митинг против нарастването на цената на водата в редица градове. Той ще се организира от 10.30 часа пред постройката на КЕВР. На конференцията участваха и всички общински съветници от БСП-София и народните представители от ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ от София.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР