Групата PSA, която влизат френските производители Peugeot и Citroen, както

...
Групата PSA, която влизат френските производители Peugeot и Citroen, както
Коментари Харесай

Шеф на голям автомобилен производител се усъмни в електромобилите

Групата PSA, която влизат френските производители Peugeot и Citroen, както и немския Opel, продължава да създава електрически автомобили, като влага съществени суми в тях. Въпреки това, нейният общоприет шеф Карлош Тавареш, който скоро ще оглави и включилия се към PSA алианс FCA (Fiat Chrysler Automobiles), не има вяра в вероятностите на колите на ток, оповестява Reuters.
Според Тавареш, актуалните електрически автомобили са извънредно непривлекателни за множеството автомобилисти. Те се купуват единствено от почитателите на този вид машини, които са най-много еко-активисти. А това са хора, които просто се пристрастяват към избрани неща – в тази ситуация колите на електричество.
Пред Reuters самият Тавареш изяснява и главните аргументи за протичащото се и за отношението на хората към транспортните средства на ток. Основната от тях едва развитата инфраструктура от зарядни станции, както и относително дребният пробег сред зарежданията и неяснотата към цената на батериите в дълготрайна вероятност.
Като образец шефът на PSA уточни дейностите на компанията IONITY, която вкара нова скица да формиране на цените за зареждане. Тя влезе в действие от 31 януари 2020 година, когато взаимното дружество на BMW, Mercedes-Benz, Ford и Volkswagen Group, мина на нова система на възнаграждение на получените киловат-часове при зареждане. Това докара до сериозен растеж на цените силата - с близо 500%.
Тавареш е на мнение, търсенето на електрически автомобили ще стартира да спада, откакто бъдат анулирани дотациите за покупка на този вид транспортни средства, предлагани в редица страни. Това към този момент се вижда в Китай, където управляващите понижиха бонусите за клиентите на коли на ток и това докара до срив на продажбите.
Въпреки всички проблеми, в PSA няма да се откажат от развиването на електрическите автомобили, безапелационен е шефът на алианса. Производителят обаче ще се опита да ги направи налична за хората, като сътвори универсална платформа за колите на ток и по този начин ще смъкна тяхната цена.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР