Групата PSA Group се преръща в основен играч в електрифицираната

...
Групата PSA Group се преръща в основен играч в електрифицираната
Коментари Харесай

Световните продажби на PSA Group достигат 3,5 млн. броя през 2019 г.

Групата PSA Group се преръща в главен състезател в електрифицираната подвижност - към този момент са стартирани 10 нови plug-in хибридни или напълно електрически модели в сходство с проекта си да предложи 100% електрифицирана2 гама от 2025 година, от която 50% ще бъде електрифицирана до края на 2021 година с 13 спомагателни електрифицирани моделa.

От 2019 година насам всички нови модели, стартирани от PSA Group, се оферират с напълно електрически или plug-in хибриден силов елемент. Поръчките за коли с ниски излъчвания (LEV) са обещаващи и в сходство с задачите на Групата да реализира европейските условия за CO2 излъчванията за 2020 година още от първия ден.

Компанията активизира приетия си експертен опит и работи със своите сътрудници и дилъри, с цел да отговори на упованията на клиентите, като създава и предлага конкурентна гама с лесни и свръхмодерни услуги за всекидневието.

Увеличаване на продажбите на лекотоварни коли - В исторически проект PSA Group предлага най-хубавите в своя клас артикули, с цел да отговори на най-разнообразните потребности на клиентите. През 2019 година Групата продаде 765 000 броя (от които 554 000 лекотоварни коли и 211 пътнически автомобили) и консолидира позициите си с пазарен дял от 25,1% в Европа3, движен главно от сполучливото възобновяване на дребните и средноразмерни ванове на Групата през последните три години.

Peugeot Expert, Citroën Jumpy и Opel Vivaro ще се оферират в напълно електрически версии от 2020 година и цялата гама лекотоварни коли (и еквивалентните пътнически автомобили) ще бъдат електрифицирани до 2021 година

Развитието на лекотоварните коли на групата напредва с положително движение в Латинска Америка, където Групата стартира цялостна гама артикули и услуги за лекотоварни коли, и в Евразия с моделите средноразмерни ванове Peugeot, Citroën и Opel.

Европа: фокусирани върху представянето - Като се възползва от дисциплинирано ръководство за реализиране на CO2 задачите, Групата резервира позициите си, като реализира пазарен дял от 16,8 % на пазар, който нараства леко с 1,3 %, отбелязва растеж на главните пазари, изключително в Италия (+0,5 пункта) и Испания (+0,2 пункта), резервира пазарния си дял във Франция и Обединеното Кралство и записва лек спад в Германия (-0,6 пункта).

2019 бе година на консолидация за Peugeot. Марката обнови напълно предлагането си за B сегмента, с цел да поддържа растежа си в продажбите през 2020 година Новата електрифицирана гама, движена от Peugeot e-208 и e-2008, както и plug-in хибридните версии на Peugeot 3008 Hybrid и 508 Hybrid седан и комби, са напълно налични за бизнес клиентите и потребителите и могат да се похвалят с едни от най-ниските CO2 излъчвания на пазара.

Citroën отбелязва най-силен растеж от 12-те най-продавани марки в Европа, увеличавайки пазарните си дялове на главните пазари. Представянето й е движено главно от SUV модела C5 Aircross, стартиран през януари 2019 година, който ще бъде разполагаем в plug-in хибридна версия през 2020 година

Продажбите на DS Automobiles записват стабилен растеж в международен мащаб, изключително през втората половина на годината (+56%), движени от триумфа на обновената гама на марката.

Във Франция - главният пазар на DS, сполучливите модели DS 7 CROSSBACK и DS 3 CROSSBACK към този момент са мощно позиционирани и представянето на марката се усъвършенства с помощта на възходящата извънредна мрежа на DS, която все още наброява 356 точки на продажба.

Opel Vauxhall концентрира тактиката си върху рентабилни канали за продажба и пазарни сегменти. Чрез поредното осъществяване на тактиката си за основни модели Opel Vauxhall предприе стъпки за реализиране на амбициозните бъдещи CO2 цели. SUV моделите Grandland X (+29 %) и Crossland X (+28 %) и лекотоварните коли (+20 %) бяха изключително сполучливи.

Близък Изток – Африка : увеличение на пазарния дял на главните пазари - Пазарният дял на PSA Group се усили с 0,4 пункта в района, като регистрациите нарастват с 9 100 броя спрямо 2018 година, макар че пазарите означават спад с 100 000 броя. Силни пробиви бяха направени в Турция (+2,1 пункта), Египет (+6,1 пункта) и Мароко (+2,1 пункта). Регионалното показване през 2019 година по отношение на 2018 година остава повлияно от понижаване на продажбите в Иран (май 2018 г.)

В средата на септември 2019 година започва производството в завода в Кенитра в Мароко. Производственият потенциал ще бъде подсилен до 200 000 автомобила още от средата на 2020 година

Китай и Югоизточна Азия: преоформяне на бизнес модела - DPCA изложи целите си в 6-годишен стратегически проект, показан предишния септември, основан на рентабилни продажби, по-нисък предел на доходност и прогресивно увеличение на размерите за марките Peugeot и Citroën.

Марката DS е фокусирана върху китайския пазар и завърши нов стратегически проект. Продажбата на акциите на PSA Group в взаимното сдружение CAPSA е част от този проект. 2020 ще бъде първата година на NEV офанзивата на PSA Group в Китай, като пет NEV модела ще бъдат стартирани и продавани в Китай.

В страните от Югоизточна Азия малайзийският център NAM7 на Групата започва производството с Peugeot 3008 и 5008.

Латинска Америка: свиващи се пазари - Пазарите бяха ударени мощно в Аржентина (-43 %) и Чили (-11 %) от икономическите и политически обстановки. Движени от триумфа на новия SUV C4 Cactus и предлагането за лекотоварни коли, продажбите на PSA Group останаха динамични в Мексико (+13 %), Бразилия (+2 %) и по-малките пазари (Колумбия, Куба, Еквадор и Уругвай).

Индия и Тихоокеански район: растеж на продажбите в Япония - Продажбите в района се усилиха леко, макар регистриращите спад пазари. Повтарящият се триумф в Япония продължава с 20 % растеж на продажбите. PSA Group започва производството на трансмисии в Индия (завода в Хосур) със своя сътрудник AVTEC Ltd (дружество от групата CK Birla Group) и е на път да стартира SUV модела C5 Aircross в Индия през 2020 година, който ще бъде последван от проектирани в страната нови и революционни модели Citroën през 2021 година

Евразия: повторното лансиране на марката Opel - Продажбите в района се усилиха през втората половина на 2019 година, изключително в Украйна и Русия. В Украйна групата бележи по-голям растеж от пазара с помощта на всичките четири марки. Марката Opel ускори наличието си на украинския пазар при започване на 2019 година, а марката DS бе стартирана през втората половина на 2019 година

Въпреки че съветският пазар означи спад от 2,3 %, продажбите на лекотоварни коли на групата се усилиха с помощта на Peugeot Traveller/Expert и Citroën SpaceTourer/Jumpy. Наскоро Групата стартира още веднъж марката Opel в Русия, стартирайки с моделите Zafira Life и Grandland X.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР