Групата Патриоти за София в Столичния общински съвет предлага пакет

...
Групата Патриоти за София в Столичния общински съвет предлага пакет
Коментари Харесай

Столичното ВМРО предлага пакет от мерки за справяне с кризата

Групата " Патриоти за София " в Столичния общински съвет предлага пакет от стопански, обществени и организационни ограничения, които Столичната община да вземе по отношение на изключителното състояние.

Патриотите, с ръководител Карлос Контрера, декларират, че биха подкрепили предлаганите ограничения за обезпечаване на помощ за наранени от рецесията сектори и бизнеси посредством гаранционния фонд на Столичната община, както и заледяване на заплащанията за тротоарно право и наеми на наранени обекти. За задачата обаче упорстват да има ясни и транспарантни критерии.

Освен това " Патриоти за София " оферират:

- Преоценка на цялостния бюджет на Столичната община за приоритизиране на планове в капиталовата стратегия и усъвършенстване на разноските за оперативна активност. Инфраструктурни планове, които не са належащи, да бъдат отсрочени във времето и средствата да се пренасочат към поддръжка на дребния и междинния бизнес, както и за финансиране на общински действия, които страдат от дефицити (транспорт, обществен патронаж, спешна помощ и превенция).

- Преразглеждане на договорите за сметопочистване , където се отделя голям размер от бюджета на общината, за усъвършенстване на разноските и икономисване на средства.

- Освобождаване от наем на затворените магазини и сергии по борсите, в това число наемателите по контракти със столичните региони, както и тези, които действат сега и продават най-вече българска хранителна продукция, за периода на изключителното състояние

- Осигуряване на по-голям % отстъпка при възнаграждение на локални налози и такси за периода на изключителното състояние.

- Преразглеждане на всички планови вложения като идейни оферти.

- Преразглеждане на функционалностите на звена към Столичната община и пренасочването им като човешки запас в различен бранш.
 Червените в СОС желаят да се обезпечат с пари джипитата и общинското опазване на здравето
Червените в СОС желаят да се обезпечат с пари джипитата и общинското опазване на здравето

Групата на Българска социалистическа партия в СОС оферират пакет от 19 антикризисни ограничения

Социални ограничения, свързани с предварителна защита от изпадане на избрани групи от хора в спешни обстановки:

- Отваряне на детските кухни и разнасяне по домовете или взимане на място на храна за новородени и дребни деца.

- Социалните действия - като топлата кухня, които действат най-вече зимните месеци, да продължат да действат и да обезпечават топъл обяд на извънредно нуждаещите се.

- Отделяне на целеви средства за дирекция " Здравеопазване " за осъществяване на разяснителна акция за ограниченията за сигурност.

- Достъп на родилки за женски съвещания до общинските лечебни заведения.

- Забрана за придвижването на каруците.

- Създаване на КПП-та на вход-изход на цигански махали.

Освен това Патриотите упорстват да се изиска държавна помощ за браншове от общинската отговорност, които не могат да спрат да действат, само че натрупат загуби макар оптимизацията - да вземем за пример публичният превоз.

Друго предложение е да се изиска от Министерския съвет да отпусне безплатно на Столичната община горива от Държавния запас за потребностите на Аварийна помощ и предварителна защита, за Социален патронаж и за работата на общинските и районните администрации.

" Патриоти за София " са на мнение, че с изключение на за спешни ограничения би трябвало да стартира и диалогът за общинската политика след анулация на изключителното състояние.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР