Групата Патриоти за София“ в Столичния общински съвет предлага пакет

...
Групата Патриоти за София“ в Столичния общински съвет предлага пакет
Коментари Харесай

„Патриоти за София“ предлагат по-голяма отстъпка при плащане на местни данъци и такси

Групата „ Патриоти за София “ в Столичния общински съвет предлага пакет от стопански, обществени и организационни ограничения, които Столична община да вземе предвид на въведеното изключително състояние и очертаващата се рецесия вследствие от епидемията , оповестяват от пресцентъра на Вътрешна македонска революционна организация. 

Председателят на групата Карлос Контрера и заместник-председателят на СОС Борислав Иванов считат, че с изключение на за стопански ограничения редом с това общината би трябвало да вкара и обществена такива за да помогне на възрастните хора, както и на младите фамилии.

Патриотите показват мнение, че биха подкрепили предлаганите ограничения за обезпечаване на помощ за наранени от рецесията сектори и бизнеси посредством гаранционния фонд на Столична община, както и заледяване на заплащанията за тротоарно право и наеми на наранени обекти. За задачата обаче следва да има ясни и транспарантни критерии, показват от Вътрешна македонска революционна организация.

Те оферират и други ограничения, измежду които преоценка на цялостния бюджет на Столична община , отсрочване на инфраструктурни планове, които все още не са належащи, преразглеждане на договорите за сметопочистване , където се отделя голям размер от бюджета на общината, за усъвършенстване на разноските и икономисване на средства.

„ Патриоти за София “ желаят освобождение от наем на затворените магазини и сергии по борсите , в това число и наемателите по контракти със столичните региони, както и тези, които действат сега и продават най-вече българска хранителна продукция, за периода на изключителното състояние. Също по този начин - да се обезпечи по-голям % отстъпка при възнаграждение на локални налози и такси за периода на изключителното състояние – за да се обезпечат приходи към бюджета на столицата .
   
Общинските съветници оферират и обществени ограничения свързани с предварителна защита от изпадане на избрани групи от хора в спешни обстановки: отваряне на детските кухни и разнасяне по домовете или взимане на място на храна за новородени и дребни деца ; обществените действия – като топлата кухня, които действат най-вече зимните месеци, да продължат и в този момент и да обезпечават топъл обяд на извънредно нуждаещите се ; достъп на родилки за женски съвещания до общинските болници; възбрана за придвижването на каруците; основаване на контролно-пропусквателен пункт на вход-изход на ромски махали .

Отделно от това Патриотите смятат, че следва да бъде поискана държавна помощ за браншове от общинската отговорност, които не могат да спрат да действат, само че натрупат загуби макар оптимизацията. Така да вземем за пример се предлага отправяне на публично искане към Министерски съвет и МФ за даване на финансови обезщетения за публичния превоз. 

Друго предложение е отправяне на публично искане Министерският съвет да отпусне безплатно на Столична община горива от Държавния запас за потребностите на Аварийна помощ и предварителна защита, за Социален патронаж и за работата на общинските и районни администрации.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР