Групата от нелегални мигранти, която беше заловена вчера на Централна

...
Групата от нелегални мигранти, която беше заловена вчера на Централна
Коментари Харесай

Мигрантите от Централна гара отиват в Бусманци

Групата от незаконни мигранти , която беше хваната през вчерашния ден на Централна гара , ще бъде настанена в общежитието на Министерство на вътрешните работи в Бусманци , съобщи БНР, цитира news.bg. 

Към момента бежанците са настанени в няколко районни управления на Министерство на вътрешните работи на територията на София. Те към момента се разпитват от органите на реда. 

Полицаите проверяват и дали сирийците са влезнали у нас незаконно и са се качили на влака или са пристигнали в страната с влака от Турция.

Според шефа на Столична дирекция на вътрешните работи Ивайло Иванов това е третият сходен случай за страната в границите на няколко години. Той добави и че измежду мигрантите няма заболели - всички са в положително здравословно положение.

Припомняме, група от 29 незаконни имигранти беше хваната през вчерашния ден на Централна гара - София. Бежанците бяха арестувани при акция на полицията, проведена по подаден сигнал за съмнителни хора на гарата. Чужденците са се предвижвали с товарен трен по направление Турция - Австрия.

Мигрантите са били открити във вагон със разкъсан брезент. В хода на акцията полицаите открили и част от бежанците на покрива на влака, което наложи контактната мрежа на БДЖ да бъде спряна за към 1 час и 30 минути.

14 от мигрантите са дами, 9 са мъже, има и 6 деца. По първична информация всичките арестувани са със сирийски генезис. Те обаче нямат документи за идентичност.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР