Групата опитни шерпи, които търсят изчезналия български алпинист Боян Петров

...
Групата опитни шерпи, които търсят изчезналия български алпинист Боян Петров
Коментари Харесай

Шерпите утре качват Шиша Пангма в търсене на Боян Петров

Групата опитни шерпи, които търсят изчезналия български планинар Боян Петров под връх Шиша Пангма в Хималаите, въпреки всичко ще се качи до най-високата точка на следващия ден, заяви БТВ. Това е последната публична информация от избавителната интервенция.

Шерпите ще останат в последния Лагер 3 тази нощ и на следващия ден рано потеглят към върха. Очаква се това да им отнеме сред 8 и 10 часа, в случай че времето разрешава.

По-рано през днешния ден дамата на Петров – Радослава Ненова, заяви в обществените мрежи, че е взела решение спасителите да не нападат през днешния ден върха, защото има риск за живота им. „ От Лагер 3 нагоре няма да го намерим жив. Колкото и да ми се желае да не изгубвам вяра – за мен животът и оцеляването на всички участници в избавителната акция е доста значим и въпреки да ми е доста мъчно, не виждам смисъл да бъдат застрашени и други животи”, написа тя.

До момента няма никаква диря от Боян Петров, който беше забелязан за последно на 3 май. В търсенето вземат участие шерпи, китайски планински спасители и особено модифицирани непалски хеликоптери.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР