Групата Nirvana поиска американски съдия окончателно да отхвърли жалбата на

...
Групата Nirvana поиска американски съдия окончателно да отхвърли жалбата на
Коментари Харесай

Nirvana поиска окончателно отхвърляне на иска на бебето от обложката на албума Nevermind

Групата Nirvana изиска американски арбитър дефинитивно да отхвърли жалбата на мъжа, чиято гола бебешка фотография е сложена върху обложката на албума Nevermind от 1991 година, съобщи Ройтерс. Ищецът Спенсър Елдън (30 г.) упорства, че " сластното изображение " на корицата всъщност е " детска порнография ", с чиято помощ групата е спечелила десетки милиони долари за негова сметка. Изображението е направено, когато той е бил на четири месеца.

Жалбата на Елдън беше отхвърлена към този момент един път, само че той я поправя и още веднъж я внесе в съд в Лос Анджелис. Адвокатите на групата декларират в подадените в съда документи, че Елдън е чакал прекомерно дълго, с цел да твърди, че е полово експлоатиран, като отхвърлят третата и последна версия на жалбата му. Според тях казусът би трябвало да бъде преустановен заради отминалост.
Джони Ротън елементарни на Nirvana
Бившият фронтмен на пънк групата Sex Pistols Джон Лайдън призна в изявление, че е бил доста гневен на гръндж групата Nirvana поради албума...
Прочети повече
Защитник на ищеца не отговори на пожелан коментар от Ройтерс. Обложката на албума Nevermind изобразява Елдън, който плува гол към банкнота от един щатски $ на кукичка за лов на риба. Според ищеца фотографията му е нанесла " доживотни вреди ", а Nirvana е спечелила милиони долари за негова сметка.

Продажбите на албума, който съдържа песента " " Smells Like Teen Spirit ", стигнаха 30 милиона. Сред 10-имата ответници са барабанистът на групата Дейв Грол, басистът Крист Новоселич, Кортни Лав, вдовицата на фронтмена Кърт Кобейн, и други. Изслушване пред арбитър по проблема е планувано за 24 февруари.

Още от МУЗИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР