Групата на Зелените в Европейския парламент съобщи, че е подкрепила

...
Групата на Зелените в Европейския парламент съобщи, че е подкрепила
Коментари Харесай

Зелените в ЕП подкрепят резолюцията за България

Групата на Зелените в Европейския парламент заяви, че е подкрепила през днешния ден резолюцията за върховенството на закона, демокрацията и главните права в България, препоръчана от социалистите.

Екологичен потенциал изпраща мощен знак, че не можем да си затваряме очите за страни от Европейски Съюз, където има проблем с върховенството на закона и главните права, декларира по този мотив съпредседателят на Зелените Ска Келер. Българите заслужават да живеят в европейска страна, свободна от корупция и където правата им са предпазени от върховенството на закона, прибавя тя.

Подкрепяме протестиращите, българското държавно управление би трябвало да усъвършенства напредъка за върховенството на закона и да постави доста по-големи старания в битката с корупцията. Засега би било прибързано да се приключи механизмът за съдействие и инспекция, споделя Келер.

Европейската комисия би трябвало да обмисли замразяването на еврофондовете и директно да финансира планове, добавя евродепутатът Даниел Фройнд. По неговите думи парите по този начин ще отиват там, където са нужни, а не за корупция, съобщи Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР