Групата на "Воля" няма да напуска Народното събрание. Това стана

...
Групата на "Воля" няма да напуска Народното събрание. Това стана
Коментари Харесай

Марешки декларира подкрепа за ГЕРБ след среща с Цветанов

Групата на "Воля " няма да напуща Народното събрание. Това стана ясно след среща с депутати от ГЕРБ. На брифинг в Народното събрание водачът на "Воля " Веселин Марешки сподели, че няма причина да не поддържат ръководещата партия. Имало подобие в стратегиите им за ръководство. "Дали партиите, определени да ръководят със своята стратегия, я извършват? Това е най-важното и на това искахме да наблегнем. Слава Богу, че това се случва ", уточни Марешки.

Срещата бе поискана от "Воля " след закани, че изоставен Народното събрание. После обаче депутатите на Марешки подсигуриха кворума, давайки опция да се гласоподавам промени в Изборния кодекс, посредством които да бъде върнат предходния предел на преференциите.

"Като виновни политици от ръководещото болшинство, желаеме работещ и градивен разговор с всички парламентарни сили ", акцентира на собствен ред ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов. По думите му разговорът сред двете партии не може да се преглежда като договорка и прикани на него да се гледа като разискване на действителни политики. Поет е ангажимент и за още срещи сред двете политически обединения.

Марешки добави, че е впечатлен от професионализма, който са излъчили депутатите на ГЕРБ по време на срещата. "Това беше значимо, тъй като непознавайки добре тяхната стратегия и незнаейки доклада за осъществяването ѝ, можеше да вземем и голословни решения, които в последна сметка да навредят и на страната ", сподели още водачът на "Воля "
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР