Групата на социалистите в Европейския парламент съобщи, че са постигнати

...
Групата на социалистите в Европейския парламент съобщи, че са постигнати
Коментари Харесай

Урсула фон дер Лайен отстъпи пред исканията на социалистите

Групата на социалистите в Европейския парламент заяви, че са реализирани отстъпки по настояванията за смяна на наименованието и разпределението на дилемите в новата Европейска комисия.

Новоизбраният ръководител на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен е приела да промени названието на отговорностите на бъдещия гръцки еврокомисар Маргаритис Схинас. Той ще дава отговор не за " отбраната ", а за " опазването " на европейския метод на живот. Еврокомисарят от Люксембург Никола Шмит (Партия на европейските социалисти, ПЕС) ще получи разширени пълномощия и ще дава отговор освен за заетостта, а и за обществените права. Въвежда се незначителна смяна в наименованието на отговорностите на литовския еврокомисар за околната среда Виргиниюс Синкявичюс.

Италианският комисар Паоло Джентилони (ПЕС) ще получи правото да съгласува всички дейности на останалите си сътрудници в Европейска комисия по осъществяването на задачите на Организация на обединените нации за развиване. За да бъде обективен, икономическият преход би трябвало да бъде следен освен посредством растежа на макроикономическо ниво, а и с отчитането на персоналното богатство и напъните за запазване на околната среда, разяснява ръководителят на групата на социалистите в Екологичен потенциал Ираче Гарсия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР