Групата на социалистите в Европейския парламент съобщи, че са постигнати

...
Групата на социалистите в Европейския парламент съобщи, че са постигнати
Коментари Харесай

Урсула фон дер Лайен отстъпи пред искания на социалистите в ЕП

Групата на социалистите в Европейския парламент заяви, че са реализирани отстъпки по настояванията за смяна на наименованието и разпределението на дилемите в новата Европейска комисия.

Новоизбраният ръководител на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен е приела да промени названието на отговорностите на бъдещия гръцки еврокомисар Маргаритис Схинас. Той ще дава отговор не за "защитата ", а за "опазването " на европейския метод на живот.

Еврокомисарят от Люксембург Никола Шмит (Партия на европейските социалисти, ПЕС) ще получи разширени пълномощия и ще дава отговор освен за заетостта, а и за обществените права. Въвежда се незначителна смяна в наименованието на отговорностите на литовския еврокомисар за околната среда Виргиниюс Синкявичюс.

Екологичен потенциал ще изслуша новопредложените еврокомисари на 14 ноември

Италианският комисар Паоло Джентилони (ПЕС) ще получи правото да съгласува всички дейности на останалите си сътрудници в Европейска комисия по осъществяването на задачите на Организация на обединените нации за развиване. За да бъде обективен, икономическият преход би трябвало да бъде следен освен посредством растежа на макроикономическо ниво, а и с отчитането на персоналното богатство и напъните за запазване на околната среда, разяснява ръководителят на групата на социалистите в Екологичен потенциал Ираче Гарсия.

Говорител на Фон дер Лайен съобщи, че постоянно са вероятни разяснения в отговорностите на еврокомисарите. Той добави, че Фон дер Лайен към момента се надява новата комисия да успее да встъпи в служба на 1 декември.

Фон дер Лайен е уверена, че след плануваните за на следващия ден чувания пред Екологичен потенциал, новите претенденти за еврокомисари от Унгария, Румъния и Франция ще получат поддръжка. Досега няма отговор на нито едно от двете писма на Фон дер Лайен до Лондон с искане за изпращане на английски претендент за еврокомисар, посочи представителят.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР