Групата на социалистите и демократите в Европейския парламент работи за

...
Групата на социалистите и демократите в Европейския парламент работи за
Коментари Харесай

Социалистите в Европарламента настояват Франс Тимерманс да оглави Еврокомисията

Групата на социалистите и демократите в Европейския парламент работи за това Франс Тимерманс да бъде определен за идващия ръководител на Европейската комисия. Това съобщи на конференция определената нощес за ръководител на парламентарната група Ираче Гарсия.

Тя добави, че Тимерманс е "най-добрият претендент ". Нашето схващане е, че е по-добре идващият началник на Европейска комисия да бъде избран всред предварителните претенденти, подготвени сме за основаването на ново болшинство в Екологичен потенциал, уточни Гарсия.

По нейните думи социалистите и демократите са решени да не разрешат повече основните постове в институциите на Европейски Съюз да бъдат напълно в ръцете на Европейската национална партия. За европейските институции е значимо значимото женско наличие. Не одобряваме в Европейска комисия дамите да бъдат 15 на 100. Ние сме половината от Европа, означи тя.

Гарсия дефинира момента като доста сензитивен и разясни, че най-лошото развиване би било, в случай че междуинституционалните договаряния изпаднат в застой. Тя не се нае да отговори какво би се случило, в случай че на съвещанието си на следващия ден и вдругиден Европейският съвет не послуша апела на Екологичен потенциал за избор на началник на комисията отвън листата на авансово деклариралите предпочитание.

По думите на Гарсия социалистите в Екологичен потенциал ще работят за тъждество на мъжете и дамите, за запазване на природата, за обезпечаване на почтени работни места. Трябва да се борим с закононарушенията против дами, добави тя.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР