Групата на седемте най-развити икономики (Г-7) разглежда въвеждането на таван

...
Групата на седемте най-развити икономики (Г-7) разглежда въвеждането на таван
Коментари Харесай

Г-7 обсъжда таван на цената на руския петрол от 65-70 долара за барел

Групата на седемте най-развити стопански системи (Г-7) преглежда въвеждането на таван на цената на съветския недопечен нефт, превозен по море, в диапазона 65-70 $ за барел, заяви почитан представител на Европейския съюз, представен от Ройтерс.

Пратеници на 27-те страни членки на Евросъюза разискват предлагането на Г-7 за реализиране на обща позиция за ценовото ограничаване до края на деня.

Страните от Г-7, измежду които са Съединени американски щати, Европейския съюз и Австралия, възнамеряват да вкарат тавана на цените за износа на съветски нефт по море на 5 декември, като част от широкообхватни наказания, предопределени да окажат напън върху Москва поради нашествието в Украйна.

„ Г-7 явно търси диапазон от 65-70 $ за барел “, уточни представителят на Европейски Съюз, разяснявайки налагането на ценова преграда. Мярката би трябвало да забрани на транспортните, застрахователните и презастрахователните компании да обработват товари с съветски недопечен нефт, в случай че суровината не се продава на цена, не по-висока от оптимално избраната от Г-7 и нейните съдружници.

Тъй като основните корабни и застрахователни компании в света, занимаващи се с търговията със недопечен нефт, са основани в страни от Г-7, сходна горна граница на цените би затруднила Москва да продава черното си злато на по-висока цена. По-голямата част от петрола в международен мащаб се транспортира с танкери, а не по тръбопроводи, напомня Ройтерс.

В същото време, защото индустриалните разноски за един барел съветски недопечен нефт вид Урал се правят оценка на към 20 $, то горната ценова граница въпреки всичко би разрешила на Русия да продава петрола си преференциално, като в същото време предотвратява дефицит на доставки на международния пазар.

В съветския проектобюджет за следващата година е заложена междинна цена на суровия нефт вид Урал от 70,1 $ за барел, и 65 $ за барел през идната 2025 година.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР