Групата на седемте най-развити демократични икономики и Европейският съюз ще

...
Групата на седемте най-развити демократични икономики и Европейският съюз ще
Коментари Харесай

Г-7 и ЕС блокират руските транзакции със злато

Групата на седемте най-развити демократични стопански системи и Европейският съюз ще блокират транзакциите със злато от запаса на съветската централна банка, разгласи Белият дом. Целта е да се лимитират опциите на Русия да заобикаля наложените ѝ към този момент стопански наказания.

Отделно Съединените щати оповестиха през днешния ден нови наказания против Русия поради войната ѝ в Украйна. Замразяват се американски активи на 328 депутати от долната камара на съветския парламент и на изпълнителния шеф на " Сбербанк " Герман Греф.

Под американските наказания попадат и 48 компании от отбранителната промишленост на Русия.

Англия разшири своя санкционен лист с 59 съветски и беларуски жители и юридически лица. Герман Греф е измежду тях, както и Полина Ковальова, за която се счита, че е доведена щерка на съветския външен министър Сергей Лавров. Лондон глоби и групата " Вагнер " - частна войска наемници, за която се твърди, че се пробва да убие украинския президент Зеленски.

" Форин офис " регистрира, че под английски наказания са към този момент съветски банкови активи за общо половин трилион паунда, както и 150 милиарда паунда на олигарси и фамилиите им.

Властите в Швейцария оповестиха, че досега там са замразени над 6 милиарад $ съветски активи.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР