Групата на Продължаваме промяната в парламента гласува като един против

...
Групата на Продължаваме промяната в парламента гласува като един против
Коментари Харесай

Промяната: ГЕРБ и ДПС свалиха нашия кабинет, но завръщането предстои

Групата на Продължаваме промяната в Народното събрание гласоподава като един " срещу " кабинета на ГЕРБ отпред с проф. Николай Габровски, съобщи шефът й Андрей Гюров. Той се обърна към ГЕРБ и Движение за права и свободи и съобщи, че двете партии са свалили правотелството на " Промяната " на Кирил Петков. 

" Затова няма по какъв начин да подкрепим кабинет на ГЕРБ ", сподели Гюров. И добави, че отводът на Политическа партия да се коалира с партията на Бойко Борисов бил плод на желанието на групировката на Кирил Петков и Асен Василев да разсече модела на ръководство до 2021. " Защото България може доста повече ", сподели той. 

" Борисов отхвърля да излезе на терена, а ни се предлага експертен кабинет. Но няма по какъв начин да нямаме своите подозрения, тъй като на процедура експертен кабинет не съществува. Всеки кабинет е политически. А българският опит с експертни кабинети е горчив, тъй като са доказвали, че не могат да бъдат самостоятелни ", подсети Гюров и си послужи с образеца на кабинета " Беров ", довел до злополуката по време на Жан-Виденовото правителстгво. 

Същото било, по думите на шефа на депутатите от Политическа партия, и с кабинета " Орешарски ". 

По думите на Гюров огромна част от фрагментите на препоръчаната през днешния ден постоянна власт идвали от шкафчетата и чекмеджетата. И предизвести, че когато специалистите си отивали, оставало единствено разочарованието. 

Гюров ядоса новата коалиция, която се чака да поддържа кабинета " Габровски ", че огромната задача пред статуквото било да резервира своите " феодални владения " на идващите локални избори. А самият състав на проектоправителството вадел фрагменти от обединения, довели до банкрут на банки у нас. " Завръщането на " Промяната " занапред следва, зарече се преподавателят в Американския университет у нас. И назова новия политически съюз в лицето на ГЕРБ-ДПС и БВ, декларирали по-скоро поддръжка за реализирането на първия мандат - нафталинов. 

Очаквано, думите му бяха посрещнати с бурна реплики от място. А против Политическа партия въстана от трибуната депутатът от ГЕРБ Тома Биков, който пък съобщи, че от през днешния ден " Промяната " била главен конкурент на ГЕРБ, тъй като партията на Бойко Борисов не желала и нямало да има нищо общо с някогашните ръководещи. 

Биков не пропусна и цветистите изрази, като да вземем за пример, че България била почнала да наподобява на Кирил Петков, което представлявало контузия за страната и настанало време да се лекува. Освен това депутатът упрекна " Промяната ", че с нейния кабинет България се излагала цели 8 месеца пред света. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР