Групата на ПП ГЕРБ в Общинския съвет на Варна излезе

...
Групата на ПП ГЕРБ в Общинския съвет на Варна излезе
Коментари Харесай

Позиция на групата на ПП ГЕРБ в Общинския съвет на Варна относно работата на приюта в Каменар

 Групата на Политическа партия ГЕРБ в Общинския съвет на Варна излезе с позиция по отношение на работата на общинския правоприемник за безстопанствени кучета в с. Каменар. Varna24.bg я разгласява без редакторска интервенция: 

" По мотив на публикуваните невярни изказвания в обществените мрежи по отношение на приюта за бездомни кучета в с. Каменар, които целят само и единствено да провокират публично и гражданско напрежение, дано да напомним обстоятелствата, такива каквито са. Както на основателите на сходни манипулации- тъй наречените десни общински съветници след " акцията " им в приюта, по този начин и на представителите на Политическа партия " Възраждане ". Нека да стане ясно на обществеността кой си е приключил работата и кой желае да я блокира преди завършването й.

Общински съвет след дълги и продължителни полемики в ПК " Обществен ред и сигурност " и ПК " Финанси и бюджет " одобри решение Община Варна и неправителствената организация " Лъки Хънт " да подпишат контракт за взаимна активност, с цел да обединят напъните си за реализиране на задачите в Националната стратегия за преодоляване на популацията на безстопанствените кучета. Да напомним, че против това значимо решение за целия град, признато с болшинството на сесията в средата на юли 2020 г, " срещу " са дали своят вот 4-мата общински съветници от " Възраждане ", а измежду " въздържалите се " дружно със съветниците от Българска социалистическа партия са и трима от присъствалите съветници от " Демократична България ".

За да се стигне до това решение, общински съветници и представители на разнообразни политически сили посетиха приюта на " Лъки Хънт " край Девня и се увериха, че базата за развъждане на безстопанствени кучета е на европейско равнище. Стана ясно, че и природозащитните организации във Варна поддържат подписване на контракт на Общината за взаимна активност с " Лъки Хънт ".

Решението на Общински съвет на Варна е обжалвано във Варненския административен съд, забележете, от Даринка Бързева като ръководител на Сдружение с нестопанска цел " Право на живот по закон ", която на последните локални избори е претендент за общински консултант от партийната листа на " Възраждане ". Другият жалбоподател е Д. Начева като жител. Върховен административен съд се е произнесъл от 28 август 2020 година, че оставя без разглеждане жалбите и приключва производството. Бързева обаче не бърза и с всякакви процедурни хватки отсрочва приемането на решението, с цел да влезе в действие или да го апелира пред по-висшата инстанция. Така се бави и протака сключването на контракта с " Лъки Хънт ", осъществяването на изискванията по него, в това число и плануваният ремонт. В обществените мрежи тече обаче връзка със " угриженост " за четириногите, изискванията в приюта, контрола и така нататък сред Д. Бързева и общинския консултант от Демократична България Стела Николова.

Нека политическите съперници да не спекулират с бюджета за приюта в Каменар и да не го размахват " все едно е някаква забрадка ", както сподели на една от полемиките ръководителят на Общински съвет Тодор Балабанов. В този бюджет от 489 000 лева са планувани 290 000 лева за финансови разноски, като нито предходната, нито тази година са изхарчени. Според доклада на зам.-кмета Тодор Иванов до юли т. година са усвоени 85 000 лева за осигуровки и прехрана.

От групата общински съветници на Политическа партия ГЕРБ в Общински съвет -Варна ", сласи позицията.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР