Групата на Патриотите в Столичния общински съвет предлага изменение на

...
Групата на Патриотите в Столичния общински съвет предлага изменение на
Коментари Харесай

„Патриоти за София“ искат промяна на плана за управление на Витоша

Групата на Патриотите в Столичния общински съвет предлага изменение на проекта за ръководство на Витоша, с цел да се реконструират и модернизират влековете и лифтовете на Витоша.

Това разгласи през днешния ден в залата на СОС общинският консултант от Вътрешна македонска революционна организация и ръководител на групата „ Патриоти за София “ Карлос Контрера. Той приканва всички политически групи да поддържат отчета. Документът ще бъде изпратен до ръководителите на групите на ГЕРБ, Българска социалистическа партия, Реформаторски блок и Група 5 в петък, като Контрера изиска от тях до идващия четвъртък мнение дали ще поддържат предлагането за рационализация на оборудванията на Витоша.

Карлос Контрера съобщи, че е квалифициран отчет, с който СОС и Столична община публично да предложат на Министерство на околната среда и водите да промени проекта. Докладът съдържа оферти за съответни промени на текстове, които сега блокират модернизацията на оборудванията. Предложението е направено като са взети поради заключенията на междуведомствената работна група по тематиката при Министерство на младежта и спорта.

Общинският консултант от Вътрешна македонска революционна организация – Българско национално придвижване подсети, че кандидатурата на София за хазаин на Зимна младежка олимпиада през 2024 година към този момент е в ход. Не можем да бездействаме повече. Макар не всичко да е в наши ръце, посредством предложение за смяна на проекта за ръководство ние ще покажем като град, че фактически желаем тази олимпиада да се случи. Другото са единствено приказки, съобщи Контрера.

Припомняме, че предлагането идва в синхрон с дейните дейности на министъра на младежта и спорта, който приготвя кандидатурата на България и София за Младежка зимна олимпиада 2024 година Вчера в Буенос Айрес министър Кралев и неговият екип организираха срещи и диалози с Международния олимпийски комитет. Българската кандидатура има сериозна поддръжка.

Според Контрера, поддръжката за предлагането за смяна на проекта за ръководство на Витоша и даването на опция да се модернизират оборудванията ще бъде мерило за държанието на всяка група и всеки общински консултант в СОС дали желаят развиване, или настоящето положение на съсипия ги устройва.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР