Групата на ООН за наблюдение на Ислямска държава (ИД), Ал

...
Групата на ООН за наблюдение на Ислямска държава (ИД), Ал
Коментари Харесай

Мониторингова група на ООН не потвърждава елиминирането на Ал Багдади

Групата на Организация на обединените нации за наблюдаване на Ислямска страна (ИД), „ Ал Кайда “ и талибанското коренно придвижване не може да удостовери информацията за ликвидацията на водача на ИД Абу Бакр ал Багдади.
В същото време се отнасят съществено към изказването на американските управляващи и имат намерение да взаимодействат със Съединени американски щати по този въпрос, съобщи координаторът на групата Едмънд Уолтър Фитън-Браун пред РИА Новости.
Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп съобщи в неделя, че американските военни са отстранили Ал Багдади в Сирия. По-късно генерал-майор Игор Конашенков, представител на съветското Министерство на защитата, съобщи, че Руската федерация не разполага с достоверна информация за интервенцията от американските военни за следващото " заличаване " на Ал Багдади.
" Не, към момента нямам доказателства за това ", сподели Фитън-Браун.
" Всичко, което имаме, е обществено изказване на американците, само че то наподобява доста решително. Изглежда, че са доста уверени в себе си. Те оповестиха, че са ревизирали тази информация... Затова считам, че към това би трябвало да има съществено отношение ", сподели той пред РИА Новости..
Фитън-Браун също добави, че ще " задава въпроси към американските управляващи и на други ", с цел да получи удостоверение допустимо най-скоро.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР