Групата на общинските съветници от Възраждане“ в Общинския съвет във

...
Групата на общинските съветници от Възраждане“ в Общинския съвет във
Коментари Харесай

Предлагат Общинския съвет да заседава всеки месец

Групата на общинските съветници от „ Възраждане “ в Общинския съвет във Варна оферират смяна на правилника за работа на съвета. Това заяви ръководителят на групата на съветниците в локалния парламент Георги Георгиев. Той уточни, че на 17-ти ноември ще бъде препоръчана смяна в Правилника за работа на Общински съвет Варна, с която сесиите на общинския съвет да бъдат наложително провеждани всеки финален четвъртък на месеца.

„ През предния мандат сесиите се привикваха на 2-3 месеца, което съществено затрудняваше работата на съветниците, а по този начин също и бавеше във времето взимането на значими за Варна решения. Подобно нещо не се случвало в нито една българска община. Практиката на всички места е сесиите да са най-малко един път месечно. Силно се надявам, че това предложение на „ Възраждане “ ще бъде признато и от останалите политически обединения в Общинския препоръки най-сетне ще забележим един работещ съвет, който да взима бързи и градивни решения за развиването на града “, безапелационен е Георги Георгиев.

През миналия мандат 2019 – 2023 година Общинският съвет във Варна заседава 38 пъти. Така излиза, че локалният парламент е заседавал приблизително през 38 дни.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР