Групата на Обединени патриоти не уважи поканата на БСП за

...
Групата на Обединени патриоти не уважи поканата на БСП за
Коментари Харесай

Патриотите не дойдоха на разговор с БСП за субсидията

Групата на " Обединени патриоти " не почете поканата на Българска социалистическа партия за диалог за размера на партийната дотация. 10 минути зам.-шефът на алената група Драгомир Стойнев и сътрудниците му Георги Свиленски, Румен Гечев и Филип Попов чакаха депутатите на дребния съдружен сътрудник и по-късно направиха изказване пред медиите.

Българска социалистическа партия изпрати покана за диалози до всички парламентарни сили откакто предходната седмица на първо четене бяха признати промени в закона за бюджета, с които партиите ще получават дотация от страната в размер на 1 лев за фактически получен глас. От ГЕРБ незабавно отхвърлиха поканата с обяснението, че няма да правят отстъпка от импортираното от държавното управление предложение.

" Депутатите от Оперативна програма нямат лична воля. Те са просто елементарен придатък на премиера и волята му ", разяснява Стойнев неуспеха на диалозите през днешния ден. Той дефинира нежеланието на депутатите от ГЕРБ и Оперативна програма да беседват по тематиката с Българска социалистическа партия като " срамно самопризнание за подчинената роля на Народното събрание пред изпълнителната власт, които значи неглижиране на конституцията и демокрацията ".

Орязването на дотацията Стойнев дефинира като опит за " заличаване на опозицията, смяна на политическата система и демонстративен разстрел на демокрацията ". То е и доказателство, че е в ход цялостното преодоляване на локалната власт и преодоляването на минаващия през нея запас, разяснява той. И изясни, че Българска социалистическа партия ще сигнализира сътрудниците си за " пълзящата тирания за премахване на тези, които мислят по друг метод ".

Депутатите нямат мнение и достолепие, те единствено натискат копчета и не виждам смисъл от продължаването на този парламент, разяснява още Стойнев.

Българска социалистическа партия ще упорства за удължение периода сред двете четения на закона, както и от 3 юни всички депозити да бъдат върнати в бюджета. Ако те желаят обикновено съревнование, ще ги върнат, разяснява Стойнев.

Запитан за какво Българска социалистическа партия прави диалозите, като знае, че няма да има резултат от тях, Стойнев отговори: Хора са умирали, с цел да има народна власт и ние сме длъжни да се борим до последно.

Предстои среща на Българска социалистическа партия с Движение за права и свободи, които не желаят орязване на дотацията или в случай че това се случи, оферират тя да е нула лв. и да се вкара американски вид финансиране на партиите - отворено и транспарантно, с опция за дарения и от компании. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР