Групата на ГЕРБ /СДС/ в СОС излезе с декларация по

...
Групата на ГЕРБ /СДС/ в СОС излезе с декларация по
Коментари Харесай

От ГЕРБ-София категорични: Общински съветници блокират развитието на метрото

Групата на ГЕРБ /СДС/ в СОС излезе с декларация във връзка дейностите на общински съветници, целящи да блокират развиването на един от най-екологичните планове на града - метрото.

В декларацията съветниците от ГЕРБ декларират, че през 2020 година в европейска София са поставените обстановка да изясняват значимостта от развиването на най-екологичния, бърз и предвидим публичен превоз – метрото. Ето и цялостния текст на декларацията:

"Едва ли би трябвало да аргументираме какъв брой е значимо да осигурим екологичен и бърз превоз до Витоша на всички, освен това освен на жителите на нашия град.

Дават нови 15 милиона лв. за метрото

Този план - за уголемение на първи метродиаметър до лифтова станция „ Симеоново “, стартира преди 6 години, през 2014-та. Сега, през 2020 година развиването на същия този план се блокира от съветниците от Демократична България, представители на Българска социалистическа партия и самостоятелния Борис Бонев.

Ние, от групата на ГЕРБ-СДС в СОС, рядко си разрешаваме да вършим политически заявления, тъй като имаме вяра, че като общински съветници имаме надалеч по-важни задания от това да политиканстваме и да се опитваме да трупаме партийни дивиденти на гърба на съгражданите си. В момента обаче сме сложени в обстановка - бъдещето развиване на един от най-важните за всички в София планове и най-екологичният подобен да бъде размотаван и блокиран.

Метрото е комфортно, бързо и екологично свързване на града с Витоша. Така се възнамерява в вероятност, а не с взор, стигащ до идващите избори. Хората на града ни не могат да стават заложници на изменящото се мнение на политически деятели с неразбираеми обвързаности.

Ясно е, че едно от лицата, формирало позицията на сътрудниците от Демократична България за разширението на метрото от Бизнес парка по Околовръстния път, Борис Милчев - през днешния ден юридически съветник и партиен деятел от Демократична България, в качеството му на “дългогодишен шеф на отдел “Правен” към Дирекция Архитектура и градоустройство на Столична община има подписан контракт за консултантски услуги по този план с компании, заинтригувани от неговото осъществяване. Ние ще предадем тази информация на способените органи, с цел да бъде открито съществува ли спор на ползи. Нека да стане ясно какви са били претекстовете на този човек неведнъж да подписва документи, свързани с плана като чиновник на Направление Архитектура и градоустройство, по-късно да прибере комисионна по консултантския контракт, а в този момент да поддържа политически офанзиви против развиването на метрото. Използва ли позицията си на специалист от политическата група на Дeмократична България, с цел да „ предоговори “ връзките си с тези вложители?!

Дали радетелите за бистрота от Демократична България са знаели за вероятната обязаност на своя специалист и ще поемат ли политическа отговорност за това. Лесно е да се морализаторства, само че е значимо да се носи отговорност. Напълно неприемливо е сходно държание. Ние чакаме съответен отговор, тъй като тук става дума за огромен и стратегически план за града ни. Проект на метрото, който свързва града с най-големия му парк - планината Витоша.

До края на август пускат метрото от "Красно село " до "Хаджи Димитър "

През тези месеци какво ли не чухме по адрес на нашата група, какви ли не упреци получихме, с цел да се окаже най-после, че моралът е кухо разбиране, а лобисткият интерес – безконечен. В политиката причините в един спор са най-важните. Преди бях „ за “, само че в този момент “не съм” не приказват за праволинейност, а за интерес.

С цялата отговорност, която имаме като ръководеща партия през всичките години, по които се работи за метрото - се отнасяме към този стратегически план за София. Кметът Фандъкова и ние не позволихме в никакъв случай прекъсването на осъществяването и развиването му. Този план не е за ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Демократична България или Спаси София, това е план за жителите. Няма потребност да потвърждаваме неговата значимост, тя се вижда във всяка линия, във всеки пасажер, който я употребява. Това, което е значимо в този план към Витоша, е точно връзката на градския превоз към планината. Да можеш да стигнеш непосредствено от Люлин, Надежда, Обеля, Овча купел, Левски, Хаджи Димитър, летище София до Симеоновския въжен превоз. И вие твърдите, че хората от града ни са срещу това? ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР