Групата на Г-7 е безполезна без участието на Русия, Бразилия,

...
Групата на Г-7 е безполезна без участието на Русия, Бразилия,
Коментари Харесай

Евродепутат: Г-7 е безполезна без Русия, Бразилия, Китай

Групата на Г-7 е безполезна без присъединяване на Русия, Бразилия, Китай или Африка, написа в Туитър евродепутатът Тиери Мариани.
Така той разяснява думите на Макрон за опцията Русия да бъде поканена на срещата на върха на Г7 през 2020 година
" Това не беше нищо друго с изключение на празно бръщолевене и самореклама в навечерието на срещата на върха (Г7), която без Китай, Бразилия, Русия или Африка към този момент няма средства да промени посоката, в която се развива светът ", написа политикът.
Той добави, че Г7 е остаряла и в този момент е клуб от западни сили, които към момента не могат да диктуват своите правила на цялата планета.
" Преди 11 години Саркози осъзна това ", добави Мариани.
Преди няколко дни американският президент Доналд Тръмп се съгласи с предложение на френския президент Еманюел Макрон Русия да бъде поканена на срещата на върха на Г7 през 2020 година в Съединени американски щати. Очаква се американският водач да повдигне този въпрос на срещата на Г7 в Биариц.
Британският министър председател Борис Джонсън даде обещание, че Лондон ще бъде срещу въстановяването на „ Голямата осморка “ с Русия. Вишсокопоставен източник от Евросъюза съобщи пред РИА Новости, че Европейски Съюз е срещу връщането на Москва във формата Г8 „ до премахване на рпричините, довели до изключването ѝ от него “.
От своя страна Владимир Путин съобщи, че Русия не изключва подновяването на формата Г8, само че това не е „ самоцел “ на Кремъл.
Русия получи червен картон за Г-8 след  събитията в Крим през 2014 година и поради събитията в Украйна.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР