Групата на европейските консерватори и реформисти /ЕКР/ избра Ян Захрадил

...
Групата на европейските консерватори и реформисти /ЕКР/ избра Ян Захрадил
Коментари Харесай

ЕКР избра Ян Захрадил за водещ кандидат за председател на ЕК на предстоящите европейски избори

Групата на европейските консерватори и реформисти /ЕКР/ избра Ян Захрадил за водещ претендент за ръководител на Европейската комисия на общите европейски избори през май 2019 година.

Законодателни промени, преобразяване на Европейския съюз в световен водач в свободната търговия - унищожаване на комерсиалните бариери и създаване на нови такива, отбрана на външните граници. Това са трите целта, на които той ще заложи в своята предизборна акция.

Ян Захрадил е президент на Алианса на европейските консерватори и реформисти /ЕКР/. Формацията сплотява партии от цяла Европа, които имат вяра в персоналната независимост, парламентарната народна власт, националния суверенитет, мощните фамилии, ниските налози, постоянните пари, свободната търговия и върховенството на закона. В Алианса членуват десни партии, както от страни-членки на Европейски Съюз, по този начин и от страни отвън Европейски Съюз. Съвместна активност обединяването реализира със съюзнически партии на други континенти и е пълновръстен член на Съюза на интернационалните демократи.

Първата и единствена българска партия пълновръстен член на Алианса е тази на евродепутата Николай Бареков. Членството на „ Презареди България” бе парафирано с цялостно болшинство по време на тържествена гала тази година в Баку, Азербайджан, където се състоя срещата на най-високо равнище на АКРЕ с присъединяване на близо 500 консерватори от целия свят.

Българският евродепутат работи интензивно за кандидатурата на Ян Захрадил още през цялото време на процеса на номинациите. По негова персонална покана чешкият политик е посещавал България над три пъти, като е вземал присъединяване в разнообразни по рода си конференции.

При последното му посещаване у нас по самодейност на Николай Бареков консерваторът се срещна персонално с министър-председателя Бойко Борисов, с който разискаха значими за бъдещето на България и Европейски съюз въпроси.

В рамките на визитата си Ян Захрадил заявява поддръжка за Николай Бареков и Консервативния блок, който се чака да се образува у нас преди идните европейски избори.

Веднага след гласуването на кандидатурата му през вчерашния ден в Страсбург Захрадил още веднъж акцентира, че България се нуждае от обединяване на консервативните сили, тъй като по думите му в случай че политическата сцена е счупена, тогава гласовете изпадат от борда и са изгубени.

"Водим договаряния за огромна патриотично-консервативна коалиция за идните избори, задачата е опазване на третата позиция в Европейския парламент и трета политическа мощ в България ", съобщи Николай Бареков. Той акцентира, че съюзът е отворен към всички, които имат предпочитание да се включат в него. "Началото слагаме с господин Волен Сидеров, само че водим диалози с доста други политически обединения ", посочи евродепутатът.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР