Групата на Европейската народна партия (ЕНП) ще постави темата за

...
Групата на Европейската народна партия (ЕНП) ще постави темата за
Коментари Харесай

ЕНП ще постави пред ЕП въпроса за върховенството на закона у нас

Групата на Европейската национална партия (ЕНП) ще сложи тематиката за върховенството на закона и спазването на гражданските права в България на всички равнища в Европейския парламент. Това съобщи координаторът на ЕНП в Комисията по цивилен права, правораздаване и вътрешни работи в Европейския парламент Йерун Ленарс след среща с ръководителя на 44-тото Народно заседание и член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ Цвета Караянчева и деятели от ГЕРБ - Кърджали, които осъдиха Министерство на вътрешните работи за противозаконни арести по време на предизборната акция, осведомят от пресцентъра на партията.

" Подобни арести без учредения са скандални и неприемливи. Скандално е да се задържат или привикват в полицията без учредения стотици жители. Освен в Комисията ЛИБЕ, ще сложим въпроса за работата на българските управляващи и спазването на правата на жителите в Групата за господство на закона, тъй като до момента сътрудниците от левите партии държаха доста на тематиката, само че внезапно изгубиха интерес ", съобщи Ленарс.

" Разтревожени сме от развиването на обстановката в България. Очевидно е, че нещата са отвън надзор. Европейски Съюз би трябвало да се вгледа по-внимателно в спазването на върховенството на закона в България и ЕНП ще се заеме с тази задача. " Това съобщи ръководителят на Групата на ЕНП в Европейския парламент Манфред Вебер по време на среща с членове на ГЕРБ - Кърджали. 

" Вече имаме и правосъден резултат от вашите случаи, които потвърждават, че ръководещите ш България не са работили по обективен и политически правилен метод против европейски жители. Ето за какво Европа би трябвало да следи от близко какво се случва в България и ЕНП ще се заеме с това ", сподели още Манфред Вебер.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР