Групата на Демократична България в Столичния общински съвет и районни

...
Групата на Демократична България в Столичния общински съвет и районни
Коментари Харесай

Кметовете на Демократична България ще искат по-голяма финансова самостоятелност

Групата на " Демократична България " в Столичния общински съвет и районни кметове на обединяването в София ще работят за повишение на финансовата автономия на регионите, сподели през днешния ден по Българска национална телевизия новият кмет на регион " Средец " Трайчо Трайков. След двата тура на локалните избори в столицата " Демократична България " има 12 представители в локалния парламент и осем кметове на региони.

Трайков напомни, че районните общини са вторичен разпоредник с бюджетни средства, а към 90% от отпусканите пари от Столичната община отиват за разплащане на общински задания - учебни заведения, детски, градини и лечебни заведения. Кметът на " Средец " уточни, че освен това състояние районните кметове мъчно могат да обезпечат финансиране за решение на настоящи проблеми.

" Най-добрият вид би бил по закон да разполагаме с делегиран бюджет, който да се образува като част от приходите на региона ", счита Трайков. Той посочи, че Йорданка Фандъкова към този момент е декларирала, че е склонна да прегледа въпроса за финансовата автономия.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР