Групата на Демократична България“ ще настоява Общинския съвет на Пловдив

...
Групата на Демократична България“ ще настоява Общинския съвет на Пловдив
Коментари Харесай

Пловдив решава за апорта на варненските акции в Панаира

Групата на „ Демократична България “ ще упорства Общинския съвет на Пловдив да блокира окончателното придобиване на Международен Пловдивски панаир от предприемача Георги Гергов. Сесията е планувана за 24 ноември. В този ден е планувано изключителното Общото заседание на акционерите на „ Пълдин туринвест “, на което би трябвало да се одобряват дяловете от 29 на 100 от Община Варна в сдружението.

В дневния ред на сесията на Общинския съвет се чака да бъде включено предлагането на кмета Здравко Димитров, с което да се упълномощи представителя на Община Пловдив в „ Пълдин туринвест “ по какъв начин да гласоподава на събранието на акционерите. В предлагането на кмета категорично се показва, че е налице нарушаване на императивната наредба, изискваща едномесечен период сред изпращане на поканата до Община Пловдив и датата на привикване на изключителното общо заседание на акционерите в „ Пълдин туринвест “. Затова то не би следвало да се организира.

Съветниците от „ Демократична България “ ще упорстват в четвъртък Общински съвет да съобщи, че е срещу апорта на акциите от Община Варна. Според тях, в случай че апортът се случи, Пловдив ще изгуби Панаира. От Демократична България ще изискат да се разпореди на кмета Здравко Димитров да апелира решението на Общото заседание на акционерите на „ Пълдин туринсвест “, в случай че то бъде взето.

Общинският консултант от „ Демократична България “ Веселина Александрова съобщи, че решението, което ще бъде взето от пловдивските съветници, ще е историческо. Общинският съвет може да блокира окончателното завладяване на емблематичния изложбен център от Георги Гергов, само че може и да му го подари. Ако при първата вълна на превземания от страна на Георги Гергов през 2006-2007 година общината не е имала принадлежности за отбрана, то в този момент към този момент има такива, заложени в закона. Затова ще настояваме да задействаме дадената ни в закона блокираща квота и да не сме към този момент в ролята на безгласен наблюдаващ на игра на Монополи “, изясни Веселина Александрова.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР