Групата на държавите против корупцията на Съвета на Европа (GRECO)

...
Групата на държавите против корупцията на Съвета на Европа (GRECO)
Коментари Харесай

Пандемията от коронавирус подхранва корупцията твърди GRECO

Групата на страните срещу корупцията на Съвета на Европа (GRECO) предизвести за рисковете от възходяща корупция заради пандемията с COVID-19 и моли към страните за оптималната бистрота.
GRECO огласи насоки за 50-те страни на Съвета на Европа за попречване на корупцията в подтекста на здравната рецесия, породена от пандемията с новия ковид.
Изригването на епидемията с ковид усилва рисковете от корупция, а здравният бранш е изключително уязвим заради нуждата от незабавни поръчки за медицински консумативи, опростени правила за публични поръчки, пренаселените лечебни заведения и претрупания медицински личен състав, оповестява GRECO.
Президентът на GRECO Марин Мърчела съобщи, че ПОРАДИ пандемията „ поради концентрацията на власт, премахването на избрани права и свободи и влагането на огромни суми пари в стопанската система за превъзмогване на рецесията не би трябвало да подценява рисковете от възходяща корупция “.
Близо 90 % от случаите на ковид са породени от мръсни ръце
Корупционните практики могат да обиден всички обществени и частни браншове и могат да се проявят под формата на рушвет в секторите на опазването на здравето, спор на ползи и лобиране при проучване и създаване на нови артикули, комерсиализация на медицински артикули и измами, свързани с COVID-19, т.е. реклама на подправени медикаменти, се споделя в изказването.
Поради това GRECO моли до управляващите на всички равнища за оптималната бистрота и връзка при вземането на решения.
GRECO е основана през 1999 година за подсилване на потенциала на държавите-членки в битката с корупцията, която включва 47 държави-членки на Съвета на Европа, както и Беларус, Казахстан и Съединени американски щати.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР