Групата на държавите производители на петрол ОПЕК подписа официално споразумение

...
Групата на държавите производители на петрол ОПЕК подписа официално споразумение
Коментари Харесай

Държавите от ОПЕК+ одобриха сделката за намаляване добива на нефт

Групата на страните производители на нефт ОПЕК подписа публично съглашение за съдействие с други огромни производители, в това число Русия. Документът се преглежда като знак за напъните на картела да остане настоящ стопански фактор на трансформирания поради производството на американски шистов петрол пазар.

 © БГНЕС
Нарастващото въздействие на Русия върху блока се прояви в понеделник, когато министърът на енергетиката Александър Новак съобщи, че страните от ОПЕК са се съгласили да съкратят дневния си рандеман на петрол.

На срещата на върха на Г-20 в Осака стана ясно, че Русия и главният участник в ОПЕК Саудитска Арабия са одобрили концепцията за редуциране на добива.

Това принуди Иран да предизвести, че ОПЕК може загине, в случай че активността му бъде сведена до слагане на щемпел върху авансово взети решения. Въпреки това Иран поддържа срокът за понижаване на добива да бъде продължен до март 2020.

На днешната среща на ОПЕК+, която включва 24 държави-производители на нефт, предлагането за предел на добива беше утвърдено.
 След срещата на Г-20: Идва ли завършек на комерсиалната война сред Съединени американски щати и Китай? След срещата на Г-20: Идва ли завършек на комерсиалната война сред Съединени американски щати и Китай?
Американският президент Донлад Тръмп и китайския му сътрудник Си Дзинпин оповестиха завършек на комерсиалната и софтуерна война, която водят през миналите ме...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР