Групата на БСП в Столичния общински съвет ще подкрепи Доклада

...
Групата на БСП в Столичния общински съвет ще подкрепи Доклада
Коментари Харесай

Милка Христова: Подкрепяме доклада за решаване на водната криза в Перник

Групата на Българска социалистическа партия в Столичния общински съвет ще поддържа Доклада за предприемане на дейности за обезпечаване на в допълнение водоснабдяване на град Перник посредством водоснабдителната система на Столична община, само че си резервира правото да търси политическа отговорност по всички въпроси, на които ръководещите не дадоха приемливи или никакви отговори. Това съобщи заместник-председателят на СОС от Българска социалистическа партия Милка Христова след днешното взаимно съвещание на три от комисиите - по инженерна инфраструктура и енергийно обмисляне, финанси и бюждет и стопанска система и благосъстоятелност.

" Първата неприятна изненада за нас в този отчет беше неналичието на кмета Фандъкова като вносител, разяснява Милка Христова. - Още от началото на този проблем се говореше, че страна по всички тези взаимоотношения ще бъде кметът на Столична община, че тя ще внесе отчет, а СОС ще го гласоподава. А се оказа, че този отчет го внасят двама общински съветници. Да, те са ръководители на две комисии, само че даже това не е отразено в отчета. А кметът на никое място не попада. Това е от години познатата ни процедура Йорданка Фандъкова да не поставя подписа си под отчети, когато става въпрос за решение на тежки проблеми с незнаен край. Елементарен прийом за отвод от вдишване на отговорност при решения с незнайни публични последствия ".

По време на взаимното съвещание на трите комисии Милка Христова означи доста пропуски и забележки в оферти за гласоподаване на изключителната сесия на СОС във вторник от 10,00 часа отчет.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР