Групата на БСП в Столичния общински съвет се очерта като

...
Групата на БСП в Столичния общински съвет се очерта като
Коментари Харесай

Пак избраха Елен Герджиков за председател на СОС

Групата на Българска социалистическа партия в Столичния общински съвет се очерта като единствената съпротива на болшинството на ГЕРБ, стана ясно при първото гласоподаване за избор на ръководител на съвета. За поста бяха издигнати кандидатурите на досегашния общински началник Елен Герджиков, на Милка Христова от Българска социалистическа партия и на Методи Лалов от Демократична България. Членовете на политическите групи без изключение дадоха гласа си за своите претенденти, а Герджиков получи поддръжката на съветниците от " Атака ", Вътрешна македонска революционна организация и на самостоятелния Борис Бонев. Волен Сидеров не бе в залата за гласуването. С този избор бяха дадени първи индикации каква поддръжка ще получи групата на ГЕРБ, с цел да се снабди с цялостно болшинство при прокарването на решенията си. Без изненади мина гласуването за заместници на Герджиков и всички получиха единомислеща поддръжка - Милка Христова, проф. Иво Петров (ГЕРБ) и арх. Борислав Игнатов (ДБ).

Първата сесия на СОС през вчерашния ден бе открита от най-възрастния консултант - Грети Стефанова, а преди този момент сътрудниците й, кметът Йорданка Фандъкова, районните кметове и кметовете на кметства поставиха обети. След молебен бе прочетено и приветствие от патриарх Неофит.

Около общата цел за смяна в общината се оповестиха представителите на всички политически групи, в това число и кметът Фандъкова. Тя даде обещание структурни промени в администрацията, нови ресори като превоз, строителство и цифровизация, както и повече бистрота. За честност и човечни лица приказва ръководителят на групата на ГЕРБ Малина Едрева, а лидерът на Демократична България Методи Лалов даде обещание да не допусне " още от същото ".

Лидерът на столичните социалисти Калоян Паргов нападна Фандъкова, като напомни множеството й обещания и я прикани да ги извърши незабавно, без да й дава толеранс от 100 дни. Отмина времето за обещания, ред е за дейности, безапелационен бе Паргов. Той също акцентира на потребността от промени в общината и подчертава на дребната разлика сред претенденти за кмет на града и оспорваната борба, с които столичани дадоха сигнал за потребността от промени. Социалистът съобщи упованията си Българска социалистическа партия да бъде единствената съпротива на болшинството и очерта незабавните проблеми за разрешаване като презастрояването. Изготвянето на нов устав за работа на СОС също е измежду целите на групата.

На идващото съвещание на СОС ще бъдат определени членовете на комисии.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР